Bitmeyen projeler ne zaman tamamlanıyor?

Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya’da devam eden projler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Altunyaldız’ın açıklamalarından başlıklar şu şekilde:

LOJİSTİK KÖY PROJESİ

Konya’yı denizle buluşturmayı önemsiyoruz. Bağlamda uzun bir süredir Konya gündemindeki Lojistik Köy Projesi’nin yapım ihalesini 15 Aralık’ta yaptık. İhaleyi kazanan firmayı da 15 gün içinde öğrenmiş olacağız. 200 Milyon TL’ye mal olacak bu yatırımın Konya’yı rekabette çok ileriye taşıyacağını düşünüyoruz. Bu projenin 2018 sonu veya 2019’un başında hizmete gireceğini planlıyoruz.

YENİ HIZLI TREN GARI PROJESİ

Yeni Hızlı Tren Garı Projesi ile ilgili de birkaç bilgi vermek istiyorum. Gar inşası için kazı çalışmaları başladı. Yıkım işlerinde de sona yaklaşıldı. İnşa çalışmaları inşallah önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu proje de yine 2018 sonu veya 2019’un başında hizmete gireceğini planlıyoruz. Bu bağlamda Hızlı Tren Garı da Konya’nın yolcu taşımacılığında önemli rol oynamaya devam edecek.

KONYA ÇEVRE YOLU PROJESİ

Konya’nın önemli bir başka önemli projesi de Konya Çevre Yolu’dur. Bu proje de son hızla devam ediyor. Bu kapsamda çevre yolumuzun 22 kilometrelik kısmı bitme aşamasında. Geriye kalan yani Karaman – Ereğli – Ankara – Afyon aksındaki 46 km’lik bölümünün ihalesi 20 Ocak’ta yapılacak. İnşallah bu bölüm 2018’de tamamlanmış olacak.

 

Oyuna gelmeyeceğiz

Ülke ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Türkiye'nin masada olmadığı hiçbir oyunun oynanmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşımız, olaylar karşısında duyarlı olmalı, provokasyonlara gelmemelidir” dedi

 AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi. Türkiye'nin 2017 yılına, yaşanan tüm üzücü olaylara rağmen güçlü bir şekilde gireceğini ve yatırımların hız kesmeden süreceğini belirten Altunyaldız, yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'da bir eğlence mekanına yönelik yapılan silahlı saldırı ile ülke bütünlüğüne kastedildiğini hatırlattı. Terörün küresel bir sorun olduğunu söyleyen Altunyaldız, “Terör ile mücadelede kurgu ve strateji gereklidir. Teröre karşı küresel bir tavır sergilenmiyor.  PKK, FETÖ, DEAŞ VE IŞİD gibi hain terör örgütleri, dünyayı tek bir merkezden yönetecekmiş gibi bir anlayışı ortaya koyuyor” dedi.

SALDIRILAR KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ  

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye'nin tarihten bugüne bin yıldır yaşadığı topraklar üzerinde insanlığa hizmet ettiğini aktardı. “Hiçbir terör örgütüne asla diz çökmeyeceğiz” diyen Altunyaldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terör; belki canımızı acıtacak, bizi incitecek ve kıracak. Ama er veya geç terör sorununu çözüme kavuşturacağız. Türkiye'nin masada olmadığı hiçbir oyun kesinlikle kabul edilemez. Türkiye, sadece kendi vatandaşlarının değil; aynı zamanda ümmet coğrafyasının da tek dayanağı ve umut kapısıdır. Bizim, bu coğrafyaya borcumuz var.”

FARKLI GÖRÜŞLER BİRLİĞİMİZİN TEMİNATI 

Yaşanan olaylar karşısında vatandaşı sağduyulu ve tedbirli olmaya davet Altunyaldız, yeni anayasa görüşmeleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Altunyaldız, “Provokasyonlara gelinmemeli. Farklı görüşlü kardeşlerimiz olabilir. Bu, ülkemiz için büyük bir zenginliktir. Birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Terör karşısında devam ettirdiğimiz etkin mücadeleyi sürdüreceğiz. Uzun çalışmalardan sonra yeni anayasa teklifi nihayet komisyondan geçti. Türkiye; dünden bugüne vesayet sistemi altında milli iradenin tecelliyatı olan seçilmişlerin iradesini kesen ve yok etmeye çalışan darbelerle kesintilere uğratıldı. Vesayet sisteminden ziyade, milletimiz kendi seçtiği irade tarafından yönetilmek isteniyor. Yeni anayasa bu anlamda büyük katkılar sağlayacak. Günlerce hükümetin kurulamadığı günler yaşadık. Yeni anayasayla siyasi iktidarın sağlanmasına yönelik de önemli bir adım atılmış olacak. 2017 yılı aynı zamanda, ekonomik sıkıntıların atlatıldığı, üretim ve ithalatın artırıldığı bir yıl olacak. Bu konuda da projelerimizi halkımıza, çiftçimize, esnafımıza ve ilgili tüm kesime duyurduk” şeklinde konuştu.

ALTUNYALDIZ'DAN METRO MÜJDESİ

Metro projesi ile Konya'nın trafiğinde rahatlama olacağını, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacağını dile getiren Altunyaldız, Konya'daki ulaştırma projelerinin aksamayacağını ifade etti. Altunyaldız, şunları söyledi: “Metro, şehir içi ulaşımda Konya'ya eşik atlatacak. Konya lojistik merkezi uzun zamandır gündemde. İhaleyi alan firma birkaç içinde açıklanacak. Konya, bu sayede küresel şehirlerle entegre olacak. Yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT), Garının hafriyat çalışması bitti. Modern ve fonksiyonel olacak bu gar 2018'de hizmete açılacak. Çevre yolu projesinin ilk 22 kilometresi bitme aşamasında. Karaman-Ereğli aksının 46 kilometrelik geriye kalan alanı vardı. İhale söz konusuydu ve bu sürecinde sonuna geldik.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri