Bitlis'te 'Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri Ve Nurs Mevlidi'

Bitlis’in Hizan ilçesinde Nurs Platformu tarafından organize edilen ‘Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi’ çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Hizan merkez Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle...

Bitlis’in Hizan ilçesinde Nurs Platformu tarafından organize edilen ‘Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi’ çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Hizan merkez Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikler, Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatını konu alan sinevizyon gösterisiyle devam etti. Etkinliklerin ikinci gününde ise Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etinlikleri ve Nurs Mevlidi programı kapsamında hazırlanan 'Karelerle Şehri Bediüzzaman' fotoğraf sergisi açıldı.

Hizan Kaymakamlığı'nca 2 ay önce düzenlenen etkinlik kapsamında, Türkiye'nin farklı illerinden ilçeye gelen 80 fotoğrafçının çektiği fotoğraflardan seçilen en güzel kareler, kaymakamlık bahçesinde sergilendi. Etkinliklerle ilgili konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, “Bediüzzaman Said Nursi, Türkiyemizin şimdiye kadar hakkı tam anlamıyla teslim edilmemiş bir değeridir." dedi. Demokrasi yolunda atılan adımlarla büyük ülke olma refleksiyle hareket edilmeye başlandığına vurgu yapan Kaymakam İnci, “Gereksiz korkularını yenerek kendi büyük değerlerine sahip çıkmaya başlamıştır. Hizan'ın sahip olduğu derin ilmi ve kültürel zenginliğin olduğu anlaşılmaktadır. Her tarafta medreseler ve buralardan yetişen alimler bölgede entellektüel bir canlılığa yol açmış, doğal olarak halkın aydınlanmasını sağlamıştır. Etkisi günümüzde de hala var olan başta Bediüzzaman Said Nursi, Gavs-i Hizan ve Abdurrahman-i Taği gibi bölgenin bir çok büyük alimi, bu topraklardan almış oldukları ilham ile dünyaya ışık saçmış ve karanlıkları aydınlatmışlardır.” dedi.

Açılan sergiyle ilgili konuşan Kaymakam Sedat İnci, ilçeyi ziyaret edenlere fotoğraf kareleriyle ilçenin bilinmeyen tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini göstermeyi amaçladıklarını belirtti.

“MİSAFİRLERİ, HİZANLILAR EVLERİNDE MİSAFİR EDİYOR”

Düzenlenen 'Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi' için gelen misafirlerin, ilçede otel olmaması nedeniyle vatandaşlar tarafından evlerinde ağırlandığını ifade eden İnci, şöyle konuştu: “Nurs Platformu tarafından düzenlenen 'Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi' kapsamında gelen misafirleri, ilçedeki 60 yataklı tek öğretmenevinin dolu olması, ilçede otel bulunmaması ve bölge halkı ile gelen misafirler arasında gönül köprüsü kurulması için evlerde ağırlanıyor. Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile muhtarlarla durum değerlendirmesi yaptık. Misafir aile uygulamamız sayesinde, gelen insanlar arasında dostluk ve gönül köprüleri oluşacak. Etkinliğe 10 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. İstiyoruz ki gelen misafirler Hizan ile bütünleşsinler, Hizanlılarla kaynaşsınlar. Bölge insanının güzelliğini, hoşgörüsünü ve bölge insanının misafirperverliğini görsünler. İlçemizden ayrıldıklarında güzel hatıralarla, güzel dostluklarla ve arkadaşlıklar ayrılsınlar."

Nurs Platformu Başkanı Salih Yücel ise Bediüzzaman’ın hayatını ve projelerini konu alan bir tanıtım gerçekleştirdi. Tanıtımın ardından Nurs Platformu Koordinatör Başkanı ve Bediüzzaman’ın akrabası Said Okur, dünyanın Risale-i Nur'ları okuyarak imanlarını kurtardığını söyledi.

Düzenlenen etkinliklere, Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşayan talebelerinden Mehmet Fırıncı ve Said Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikler, bugün Üstad’ın doğduğu köy olan Nurs köyünde yapılacak olan mevlit programı ve Nurs Platformu özel toplantısıyla sona erecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri