Bitlis’te Operatör Alım Kuraları İptal Edildi

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde Hizmet Alımı ile çalıştırılmak üzere noter huzurunda çekilecek kuralar salonda çıkan gerginlik nedeniyle iptal edildi. Bitlis’te 12 kişilik alım için geçen hafta 272 kişi başvurarak...

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde Hizmet Alımı ile çalıştırılmak üzere noter huzurunda çekilecek kuralar salonda çıkan gerginlik nedeniyle iptal edildi.

Bitlis’te 12 kişilik alım için geçen hafta 272 kişi başvurarak mülakata tabi tutuldu. Yapılan mülakata kazananlar bugün Bitlis İl Kültür Merkezi’nde yapılacak kura için toplandı. Heyecanlı bekleyiş kuraların çekimiyle yerini gerginliğe bıraktı. İsimlerin yazılı olduğu kağıtlar siyah poşetlere bırakılarak kura çekimi gerçekleştirildi. İlk kura çekimini Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aydoğdu yaptı. Kuraların şeffaf olmadığını ileri süren adaylar olaya tepki göstermesi nedeniyle Noter ve adaylar arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik üzere devreye giren Aydoğdu, kuranın kendilerini, aralarında anlaşmak suretiyle ya içlerinde biri ya da tarafsız kişiler tarafında çekilmesini istedi. Adaylar ise, olayı peşkeş çekiliyor iddiasıyla aralarında anlaşmayınca kura çekimi iptal edildi. Aydoğdu, kuranın ne zaman ve ne şekil yapılacağını Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün vereceği karar doğrultusunda belirleneceğini belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri