Bisikletin şampiyonu yine Özel İdare

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bisiklet Takımı, Bisiklet Yarışları Sezon Sonu Finallerinde 2012 yılı birinciliğini ilan etti.

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bisiklet Takımı, Bisiklet Yarışları Sezon Sonu Finallerinde 2012 yılı birinciliğini ilan etti. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan Bisiklet Yarışları Sezon Sonu Finallerin 18-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Alanya’da yapıldı. Yarışlarda, Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü’nden genç ve deneyimli bisikletçi Vedat Koç Yıldız A kategorisinde 50 km.lik yol yarışında 2. olurken, 22 km.lik Şehir içi Kriteryum Yarışlarında Vedat Koç 2., Sedat Koç 3. oldu.  Bisiklet Federasyonu’nun 2012 yılı Ocak ayında başlayan ve Ekim ayında sona eren sezonunda Sedat Koç 271 puanla Türkiye genelinde 1. olarak şampiyonluğunu kanıtladı. Vedat Koç ise 261 puanla 3. oldu.

Sezon açılışı olan Ocak ayından başlayıp, 2012 yılının Ekim ayında yapılan final yarışlarının sonucunda Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü bisiklet takımı yıldızlar a kategorisinde 1. oldu.

Takımının başarısını değerlendiren Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bisiklet Takımı Antrenörü Ayhan Aytekin, “2012 yılında, kulüp olarak Gençler, Yıldız A’lar ve Yıldız B’ler kategorilerinde katıldığımız yarışmalarda; yıldızlarda hem takım halinde hem de ferdide 6 birincilik aldık. 10 aylık süre içinde genel klasmanda hem puan, hem zamana göre sezonu şampiyon bitirdik. Yıldız A’lar bütün kategoriler arasında en zor, katılımı en yüksek ve yüksek tempolu geçen bir klasmandır. Özel İdareli sporcularımız sezon başından başlayıp sezon sonuna kadar kapasitelerinin üzerinde koşmuş ve şampiyon olmayı başarmıştır. Bisiklet sporuna destek ve katkılarından dolayı başta Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan olmak üzere Genel Sekreterimiz Mehmet Kaçmaz’a, Meclis Başkanımız Ali Selvi’ye, Kulüp Başkanımız Hüseyin Eşgin ve yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Özel İdaresi Spor Kulübü Sekreteri Harun Büyükgülcü, 2012 sezonunda Türkiye Şampiyonluğunu bir kez daha alarak Konya’yı, kulübünü ve bisiklet camiasını gururlandıran bisiklet takımı ve Aytekin’i kutladı. Büyükgülcü, “Bisiklet takımımız son 10 yılda göğsümüzü kabarttı, kabartmaya devam ediyor. 2012 sezonunda da Konya’nın bisiklet tarihine yakışan birinciliği alarak başarılarımızı bir kez daha perçinleyen bisikletçilerimiz ve antrenörümüz Ayhan Aytekin’in gelecek sezonlarda yeni birinciliklerle adımızı altın harflerle yazdırmaya devam edeceğine yürekten inanıyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri