Bisikletin imparatoru

Konya İl Özel İdaresi Bisiklet Takımı, başarılı bir sezon geçiriyor. Takımı 11 yıldır çalıştıran Antrenör Ayhan Aytekin, Sporcularımın başarılarını görmekten gururluyum dedi
Konya İl Özel İdaresi Bisiklet Takımı, Bisiklet Federasyonu’nun 2011 Yılı Faaliyet Programı dahilinde düzenlediği KAP Konya Büyükler, Bayanlar, Gençler, Masterlar, Yıldızlar Yol Yarışlarında iki ayrı kategoride derece elde etti. Takımı 11 yıldır çalıştıran Antrenör Ayhan Aytekin, “Deneyimimi aktardığım sporcularımın başarılarını görmekten gururluyum” dedi.
Son dönemde bisiklet sporunda Konya’nın adını tarihe altın harflerle yazdıran İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bisiklet Takımı Antrenörü Ayhan Aytekin, 30 yıl önce başladığı bisiklet sporundaki deneyimini genç pedallara aktarırken, kazanılan derecelerle de Konya’nın bisiklet tarihindeki unvanını güçlendiriyor. 1982 yılında katıldığı düz bisiklet yarışlarında verilen normal bisikletle yarışmasına rağmen seçilerek Köy Hizmetlerispor’da bisiklet sporuna başlayan Aytekin, 3 ay sonra birincilik ve ikincilikle tanışmış. Bu başarıların ardından 6 ay sonra da milli takıma seçildiğini anlatan Aytekin, büyük başarılara imza atacağı öyküsünü şöyle anlattı:
“Genç olmama rağmen, Milli Takım B Takımında Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Türkiye Turu’na katıldım. Kariyerimin daha başlangıcındaki bu başarılar, bisiklet sporunu daha çok sevmeme neden oldu. 1983 yılından 1997’ye kadar fiilen spor yaptım. Bu yıllar içerisinde sayısız birincilik, ikincilik ve üçüncülük, yanı sıra, Türkiye şampiyonlukları aldım. Ayrıca milli forma ile uluslararası müsabakalarda, Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı turlarında koştum. Yugoslavya, Yunanistan Bulgaristan, İran, Mısır Suriye, Arnavutluk gibi birçok ülkede yapılan müsabakalarda büyük başarılar, milli takım adına turlar kazandım. 1987-1988 yıllarında Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Turu Kuşadası-İzmir etabını birincilikle göğüsledim. 88’de Muğla-İzmir etabını da birincilikle kazandım. Adana’da başlayıp İzmir’de biten Toplam Genel Klasmanda ikinci olarak, dünya olimpiyat şampiyonlarını geride bıraktım. Aynı zamanda Adana’da başlayıp Antalya’da sona eren Cumhurbaşkanlığı Türkiye turunda genel klasmanda üçüncü oldum. Bugüne kadar katıldığım yurtiçi ve yurtdışı müsabakalarda 400’ün üzerinde, milli takımda koştum. 1992’den 1997’ye kadar fiilen Milli Takım kaptanlığı yaptım. Artık başarıya doymuştum. İşçi olarak çalıştığım eski adıyla Köy Hizmetleri, şimdiki İl Özel İdaresi’nde 2000 yılından 2011 yılına kadar antrenörlük yaptım. Antrenörlüğe başladığım ilk yıl, sporcu olmadığından sporcu bulmakla geçti. 2001’de Yıldızlarda takım halinde Türkiye üçüncüsü olduk. 2002’de 14 müsabakadan 13’ünü birincilikle kazandık. Takım halinde Türkiye Şampiyonu, Genel Klasman ve Ferdide şampiyon olduk. 2011’e kadar geçen süre içinde yapılan Türkiye şampiyonalarında sayısız Türkiye şampiyonu çıkardık. Bu sporcularımızın içerisinde benim çalıştırdığım İbrahim Şimşek, 2004 yılında Balkan Şampiyonu oldu. Aynı zamanda kendi oğlum Savaş Aytekin de 2004 yılında Kastamonu’da yapılan Türkiye Şampiyonasında Türkiye Yol Şampiyonu oldu. Ayrıca 2005-2006’da gençlerde koştuğu yarışta da devamlı birincilik kürsülerine çıktı. 11 yıllık sürede yetiştirdiğimiz sporcularımız, milli oldukları için üniversiteye girdiler, şimdi öğretmenlik yapıyorlar. Aynı nedenle okullarda okuyan öğretmen adayı sporcularımız var.”
Kulüp olarak ülke içinde başarılara doyan ve yeni hedefleri arasında uluslararası başarılar olduğunu vurgulayan Aytekin, sporcularının uluslararası yarışlarda birincilik kürsüsüne çıkacak kapasitede olduklarını kaydetti. 11 yıllık süreçte, başta Valilerimiz olmak üzere, genel sekreterlerimiz, kulüp başkanları ve yönetimlerinin başarılarında itici güç olduğunun altını çizen Aytekin, başarılara alışkın olan kulübün, antrenör ve sporcularının yeni hedefinin Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları olduğunu vurguladı.
Son olarak Bisiklet Federasyonu’nun 06-08 Mayıs 2011 tarihlerinde Konya’da düzenlediği KAP Konya Büyükler, Bayanlar, Gençler, Masterlar, Yıldızlar Yol Yarışlarında 4 sporcusunun elde ettiği birincilik, ikincilik ve üçüncülük gibi önemli derecelerle gurur duyduğunu dile getiren İl Özel İdaresi Bisiklet Takımı Antrenörü Ayhan Aytekin, bu başarıya ulaşabilmek için her gün sabah ve öğlen, hafta sonları ise gün boyunca antrenman yaptıklarını, bu çalışmaların meyvelerini de aldıklarını sözlerine ekledi.
Konya İl Özel İdaresi Bisiklet Takımı, KAP Konya Büyükler, Bayanlar, Gençler, Masterlar, Yıldızlar Yol Yarışlarında dört sporcusuyla derece yaptı. Takımın başarılı pedallarından Vedat Koç Yol Yarışı 60 km. kategorisinde 1. olurken, kuzeni Sedat Koç, aynı kategoride ikincilik elde etti. Yarışların ikinci gününde yapılan Şehiriçi Kriteryum 24 km.’lik yarışta ise Kulübümüz sporcuları Sabri Yıldırım birinci, Mücahit Kürşat Okka üçüncü oldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri