Bisiklet yüzünün akıyla

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunu gelecek yıl bir üst kategoride gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Emin Müftüoğlu, 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ardından yaptığı açıklamada, turun başarıyla tamamlandığını, halktan ve medyadan büyük destek gördüğünü belirtti. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, yakın gelecekte Avrupa’nın en popüler yarışları arasında yerini alacağını belirten Müftüoğlu, çalışmalarının ve programlarının bu doğrultuda sürdüğünü kaydetti.

Dünyanın giderek daha çok ilgisini çeken bu turun markalaşma konusunu önemsediğini anlatan Müftüoğlu, turu gelecek yıl bir üst kategoride gerçekleştirmek istediklerini, bu konuda çalışmalar sürdürdüklerini dile getirdi. Müftüoğlu, turu 2 yıldır 2.1 statüsünde yaptıklarını vurgulayarak, “Önümüzdeki yıl turu bir üst kategoride gerçekleştirmek istiyoruz. Daha üst düzey sporcuların yarışacağı HC kategorisinde yapmaya çalışacağız. Bunun için girişimlerimiz oldu” dedi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu, dünyada bilinirliği en yüksek organizasyonlardan biri haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Müftüoğlu, şöyle konuştu:
“Bu organizasyonu, ülkemizin tanıtımı açısından çok önemsiyoruz. Ülkemizin dünyada tanıtımını en iyi sağlayacak olaylardan biri olduğunu düşünüyorum. 8 gün süreyle her gün 2 saat boyunca, Eurosport gibi seyredilirliği çok yüksek bir televizyon kanalından 123 ülkede canlı olarak yayınlanması, eşsiz bir tanıtım fırsatıdır. Bu yayınlarda, ülkemizin en güzel yöreleri, dünyaya çeşitli dillerde tanıtılıyor. Turun geçtiği yörelerdeki turizm beldelerine, ülkemiz turizmine katkı sağlamak istiyoruz. Bunun da başarıldığına inanıyorum.”
Müftüoğlu, turu Türk bisiklet sporunun gelişmesi açısından da çok önemsediklerini dile getirdi. Son 2 yıldır Türkiye’deki bisiklet kullanımı ile daha önceki yıllardaki bisiklet kullanımı arasında gözle görülür bir fark ortaya çıktığını belirten Müftüoğlu, şöyle devam etti:
“TRT yayınları, yazılı ve görsel medyada yer alan haberlerle halkın bisiklet sporuna olan ilgisi ve bakışı farklı bir boyuta geldi. Bu tür organizasyonların, bisiklet sporuna ve altyapı gelişimine de aynı şekilde olumlu yansıyacağı kesindir. Göreve geldiğimizde bisiklet sporu olarak Olimpiyatlara gideceğimizi söylemiştik. 32 yıl aradan sonra ilk kez Türk bisikleti Olimpiyatlarda temsil edildi. Önümüzdeki yıllarda yol bisikletinde de Olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Bu tür organizasyonların yanı sıra altyapıya da gerekli önemi vererek, bisiklet sporunu geliştirmeyi ve sporcu gelişiminde Avrupa’yı yakalamayı düşünüyoruz.”
Müftüoğlu, tura büyük destek veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile turun bitiş törenine katılan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’e teşekkür ederek, elde edilen başarılarda bu desteklerin büyük payı olduğunu söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri