Bisiklet yarışları Adalet Park’ında

Karatay Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği’nin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Karatay Düz Bisiklet Yarışlarında bugün 3. etap yapılacak.

Adalet Parkı’nda gerçekleştirilecek yarışlara yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

Geleneksel hale getirilen Ödüllü 3. Karatay Düz Bisiklet Yarışmaların ilk etabı Büyük Sinan Pazar Yerinde geniş bir katılımla gerçekleştirilmişti. İkinci etap ise Karkent Pazar Market yanında düzenlendi.
İlk hafta yarışları üç kategoride yapıldı. Yarışlarda ilk 9 sırayı paylaşan sporculara çeşitli ödüller verildi. İlk olarak 8 yaş kategorisi yarışları yapıldı. 31 sporcunun katıldığı yarışın startını Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli verdi. tek tur üzerinden yapılan yarış sonunda Hüseyin Öztürk birinci olurken, Mustafa Ateş ikinci İ. Furkan Karanfil ise üçüncü oldu. 9-12 yaş grubu kategorisinde ise 69 sporcu ilk 9 arasına girebilmek için mücadele etti. Bu yarışlar sonunda ise Hikmet Erdoğan, M. Hakan Çakıcı ve Mücahit Keleş ilk üç sırayı paylaştı. Son yarışta ise 12 yaş ve üzeri sporcular yarıştı. Bu yarışa toplam 40 sporcu katıldı. 3 tur üzerinden koşulan yarışlarda Fatih Akman birinci, Emre Tosun ikinci, Talha Sırakaya ise üçüncü oldu. Yarışlar sonunda yapılan ödül töreni ile ilk üçe giren sporculara bisiklet 4,5 ve 6. olan sporculara eşofman takımı 7,8 ve 9. olan sporculara ise kol saati hediye edildi. Ayrıca tüm katılımcılara ise futbol topu dağıtıldı.
İkinci etap yarışlarında ise ilk olarak Kulüpler Arası Karatay Belediyesi Kupa Yarışı düzenlendi. Toplam 14 tur üzerinden puan usulüne göre yapılan yarışları İl Özel İdare sporcuları ilk üçe girerek başarıyla tamamladı. Yaklaşık 230’a yakın sporcunun katıldığı düz bisiklet yarışlarında,  protokol üyelerinin de yarıştığı programda sırasıyla 0-8 yaş, 08-12 yaş ve 12 yaş üstü olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmalar oldukça çekişmeli geçti.  Dereceye giren sporculara bisiklet, eşofman takımı, kol saati ve futbol topu ödüllerini ise yarışlara katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Karatay Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği’nin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Karatay Düz Bisiklet Yarışlarında bugün 3. etap yapılacak. Adalet Parkı’nda gerçekleştirilecek
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri