Bisiklet Konya için önemli bir kültür

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Akış Bisiklet Federasyonu Başkan adayı Muhammet Berat Alphan Konya bisiklet camiasının önder isimleri, antrenörler ve kulüp başkanları ile bir araya geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Uğur İbrahim Altay, 550 kilometre bisiklet yolu olan ve bisiklet kullanıcılarının trafikte rahat sürüş imkanı bulmaları için önemli uygulamaları barındıran bisiklet şehri Konya’nın coğrafi özelliği itibarıyla de bisiklet sürmeye en uygun illerden birisi olduğunu ifade etti. Başkan Altay, “Konya’mızda zaten var olan bisiklet kültürünü daha da artırarak bu konuda farkındalık oluşturmayı arzu ediyoruz. Amatör veya profesyonel tüm bisiklet severler için yeni dönemde yeni projeler ile bu alandaki lider şehir, spor şehri Konya markasını sürdüreceğiz.
Bisiklet zaten Konya’da geçmişten itibaren çok yoğun kullanılan bir ulaşım aracı. Her yaştan insanı bisiklete binerken görebilirsiniz. Tabii bunlar olurken Konya’nın bisiklet altyapısı da bir o kadar önemli. Konya, Türkiye’de en uzun bisiklet yoluna sahip açık ara önde olan bir şehir. Sadece bisiklet yolu yapmakla kalmadık, bisiklet tramvayımız, bütün otoparklardaki bisiklet parklarımız, otobüslerdeki bisiklet aparatlarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yürüttüğümüz Bisiklet Master Planımız, yeni yapacağımız yaklaşık 80 kilometrelik bisiklet yolumuz, Mevlana Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi faaliyetler Konya’nın bisiklet şehri olduğunun tescilidir. Yine Türkiye’de ilk olan uluslararası standartlarda müsabaka yapılabilecek veledrom da şehrimizde yükseliyor.” dedi.
Bisiklet Federasyonu Başkan adayı ve mevcut Federasyonun As Başkanı Muhammet Berat Alphan ise Konya’da üniversite öğrenimini sürdürürken faal bir bisiklet sporcusu olarak Konya kulüplerinin formasını gururla başarı ile taşıdığını söyleyerek “155 kez milli formayla uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil eden ve bu sporumuzla ilgili çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunan biri olarak, ben de başkanlığa adaylığımı kamuoyuna açıklıyorum. Doğru bir planla, kolektif bir akılla, birlik ve beraberlikle yapamayacağımız hiçbir şey yok. Onun için ’Birlikte biz daha güçlü, yol daha güzel’ diyoruz. Hedeflerimize doğru hızla yol alırken en büyük destekçimiz ve merkezimiz yine Konya ve Konya bisikleti olacaktır” dedi.

SPOR SERVİSİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri