Birlikteliğimiz ve inancımız bizi şampiyonluğa götürecek

Konyasporun yeni transferi Mehmet Ayaz, çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, İyi takım olduk. Herkes sorumluluğun bilincinde. TSL hedefimiz bizim değil, rakiplerimizin üzerinde Konyasporun büyüklüğü adına bir baskı oluşturacaktır. Birlikt

Bank Asya 1.Lig’de 2009-2010 sezonu öncesi yoğun tempoda gerçekleşen iki kamp dönemini geride bıraktıklarını ifade eden  Mehmet Ayaz “Yaklaşık 30-35 günden bu yana Konya’da ve iki etap üzerinden Kızılcahamam’da yaptığımız antrenmanlarla yeni sezona hazırlandık. Kızılcahamam kampı sırasında hocamız bütün sezon boyunca bize faydalı olacak yüklemeleri yaptı. Bu yükleme antrenmanlarıyla birlikte kamplarda çok sayıda hazırlık maçı da oynadık. Tabiki yoğun ve yorucu geçen çalışmalarda yorgun düşen adale grubuyla çıktığımız maçlarda aldığımız sonuçlar herkes gibi bizleri de tatmin etmedi. Ama hocamız bizlere maçların sonuçlarından çok, çalıştıklarımızın ne derece uygulandığını görmenin önemli olduğunu söyledi. Bu doğrultuda son derece faydalı geçtiğine inandığımız bir dönemi geride bıraktık. Artık önümüzde yaklaşık 10 günlük bir süreç var ve bu süreci eksiklerimizi asgariye indirme adına değerlendireceğiz. Artık yükleme antrenmanları geride kaldı. Teknik taktik anlamda yapılacak çalışmalarla lige hazırlanacağız. Çok iyi bir takım olduk. Arkadaşlık üst düzeyde. Herkes belirlenen Turkcell Süper Lig hedefine inanmış ve kilitlenmiş durumda. Herşeyden önemlisi takımımızın başında bu ligi çok yakından tanıyan, rakipler ve oyuncular hakkında her türlü bilgi birikime sahip, kendini ispat etmiş bir hocamız var. Bütün artılar lehimize. Ama önemli olan bu artıları lig maçlarında kullanıp, bize gereken sonuçları almak.” 

Turkcell Süper Lig hedefinin kendisi ve takım arkadaşları üzerinde herhangi bir baskıya ve strese neden olmadığını da sözlerine ekleyen Mehmet Ayaz,  “Bu baskıyı biz değil rakiplerimiz yaşayacak. Çünkü gerek Konya’ya geldiklerinde gerekse kendi evlerinde bizi ağırladıklarında karşılarında Konya şehrini temsil eden ve büyük bir camiaya sahip olan Konyaspor’u ve iddiamızı bulacaklar. Takım olarak bize güvenenleri mahçup etmeyeceğimize ve sezon sonunda mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Öncelikli hedefimiz tabiî ki ilk 2 takım arasına girerek direkt olarak Turkcell Süper Lig’e yükselmek. Bunu başaracak güce ve inanca sahibiz. Lig başladığında bunu taraftarımız ve tüm rakiplerimizde görecek” diye konuştu.
Gaziantep B.Şehir Belediyespor maçıyla başlayacak sezonda Kayseri Erciyesspor ve Dardanelspor karşılaşmalarından oluşan ilk üç haftada rakiplerin durumları ile ilgili yapılan değerlendirmelerle ilgili görüşlerini de açıklayan Mehmet Ayaz “Kamuoyundaki genel kanı bu rakiplerin bizden daha zayıf takım oldukları. Kamp döneminde oynadığımız takımları da gördükten sonra bu ligin en büyük favorisinin Konyaspor olduğunu söylemek en doğru gerçektir. Ama futbolun sahada oynandığı ve gününde olan takımın kötü de oynasa kazandığı da bilinen bir gerçektir. Bu nedenle rakiplerimizi kesinlikle küçümsemeden her maça aynı ciddiyetle hazırlanacağız. Sonuçta oynayacağımız maçlarda bizim adımıza önemli olan hedefe giderken alınacak başarılı sonuçlardır. Konyaspor, bu ligde içeride-dışarıda her takımı yenecek güce sahip. Amacımız sezona iyi başlayıp, iyi devam etmek ve sonunu da mutlu bir şekilde kapatmak” şeklinde görüş belirtti.
Tecrübeli futbolcu, geride kalan yaklaşık bir aylık çalışma dönemi göz önüne alındığında takım performansının hangi düzeyde olduğu şeklindeki bir soruya “Bu dönemde gerçekten çok iyi çalıştık. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızda oldu. Onların takımımıza yetişmesi adına önlerinde süreleri var. Bu süreyi gerektiği şekilde kullanarak açıklarını kapatacaklarına inanıyorum. Takım olarak lige yüzde şu kadar hazırız dememiz yanlış olur. Ama her geçen hafta lige daha fazla ağırlığını koyacak bir Konyaspor olacak. Bizim en büyük avantajımız seyircimiz, birlikteliğimiz ve Turkcell Süper Lig hedefine ulaşma adına sahip olduğumuz inancımız” cevabını verdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri