'Birlik Ve Beraberliğimize Karşı Provokatörlere Fırsat Vermeyelim'

İskenderun Suriye Halkına İnsani Yardım Platformu üyeleri, son günlerde Suriyeli misafirlere yönelik saldırılara tepki gösterdi. Platform üyeleri, "Birlik ve beraberliğimize kastetme niyetinde olan provokatörlere fırsat verilmemesini tüm İskenderunlu...

İskenderun Suriye Halkına İnsani Yardım Platformu üyeleri, son günlerde Suriyeli misafirlere yönelik saldırılara tepki gösterdi. Platform üyeleri, "Birlik ve beraberliğimize kastetme niyetinde olan provokatörlere fırsat verilmemesini tüm İskenderunlu hemşehrilerimizden istirham ediyoruz." dedi.

Platform adına İhsan-Der üyesi Abdullah Bayraktar yaptığı ortak basın açıklamasında, "Bilindiği üzere Suriye’de dört seneyi aşkın bir süredir devam eden iç savaş katliam, zulüm ve kaos ortamından kaçan yaklaşık 1 milyon 400 bin Suriyeli kardeşimiz ve komşumuz, ülkemizin değişik şehirlerinde ve bu cümleden olmak üzere İskenderunumuzda misafirimiz olarak yaşamaktadır. Resmi rakamlara göre ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin yaklaşık 240 bini kamplarda misafir edilmektedir. Sadece ülkemizde değil Suriye’ye komşu Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır gibi ülkelerde de yüz binlerce Suriyeli evlerinden ayrılarak mülteci olarak yaşamaya mahkum olmuştur. Takdir edersiniz ki hiç kimse geçerli bir mazereti olmadan doğduğu ve doyduğu şehrini, evini, işini, ailesini kısacası her şeyini bırakıp da başka bir ülkeye hicret etmek istemez." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Suriyeli misafirlerin de bu acıları yaşadıkları için mecburiyetten dolayı anavatanlarını bırakarak değişik ülkelere göç etmek zorunda kaldıklarına dikkati çekti. Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: "Suriyeli komşularımızı, 'Neden ülkelerini terk ettiler, orada kalıp savaşsalardı ya' gibi cümlelerle yargılamak ya da suçlamaktansa onların yerine kendimizi koyup biraz empati yapalım ve her birimiz samimi bir şekilde nefislerimize şu soruyu soralım: 'Acaba biz aynı duruma düşsek ne yapardık?' Unutmayalım ki dil yalan söylese de vicdanın sesi yalan söylemez. Bu yürek sızlatan süreçte biz, hem dini ve hem de insani açıdan millet ve devlet olarak tarihten gelen mesuliyetimizin de idraki ile bir kez daha alicenaplığımızı göstererek, Suriyeli komşularımızı bağrımıza bastık. Devlet ve millet olarak 4 senedir büyük bir fedakarlık ve kardeşlik ruhu ile Suriyeli misafirlerimize elimizden gelen yardımı yapıyoruz."

Sivil toplum kuruluşları olarak Gaziantep, Adana ve son alarak da ilçenin Barbaros Mahallesi'nde yaşanan üzücü ve münferit hadiselerin Suriyeli misafirlerin geneline mal edilerek onlara karşı bir linç girişiminde bulunulmasını hiçbir şekilde doğru bulmadığını ifade eden Bayraktar, "Bu arada mağdur ailenin de yanında olduğumuzu, üzüntüsünü paylaştığımızı belirtip suçluların hak ettiği cezayı almasını talep ediyor ve bu olayın takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Ayrıca birlik ve beraberliğimize kastetme niyetinde olan provokatörlere fırsat verilmemesini tüm İskenderunlu hemşehrilerimizden istirham ediyoruz. Suriyeli misafirlerimizden de içlerindeki bazı kural tanımaz şahısları kontrol altında tutmalarını ve suç eğilimi içinde olanları emniyet güçlerine bildirmelerini istiyoruz. Bizler millet ve devlet olarak son Suriyeli ülkesine dönünceye kadar bu insani krizde vermekte olduğumuz sınavı başarıyla geçeceğimize yürekten inanıyor. Bu tür münferit ve menfur olayların birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukumuza zarar vermeyeceğine olan inancımızı bir kez daha ilan ediyor ve herkesi özellikle de İskenderunlu hemşehrilerimizi bu güne kadar gösterdikleri sağduyuyu korumaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

İskenderun Suriye Halkına İnsani Yardım Platformu'nun düzenlediği ortak basın açıklamasında İskenderun İnsani Yardım Derneği (İHH), İhsan-Der, Mar-Der Emekliler Derneği, Hizmet Vakfı, Körfez Eğitim Yardımlaşma Derneği, Alperen Ocakları, İim-Der, Bayındır Memur-Sen, Bem Bir-Sen ve Büro Memur-Sen temsilcileri hazır bulundular. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri