‘Birlik içerisinde olmalıyız’

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Konya İl Başkanı Ali Yücel, İl Başkan Yardımcısı Hakan Ceylan, İl Başkan Yardımcısı Emin Karayel, İl Muhasibi Kadir Kavut ile birlikte gazetemize ziyarette bulundu.
İl kurultayında tek listeyle seçime giderek tekrar il başkanlığına seçilen Ali Yücel, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Çetin Oranlı’yla görüştü. Yücel, seçime tek listeyle gitmenin parti açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, bu sayede kavga ve gürültü olmadan rahat bir seçim geçirdiklerini aktardı. Amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunun altını çizen Yücel, bu yüzden seçime tek listeyle gitmeyi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de desteklediğini bildirdi. Bundan sonra yapacakları çalışmaların il ve ilçelerde sorumluluk duygusu içerisinde halka hizmet etmek olduğunu belirten Yücel, bunu gerçekleştirmek için öncelikle kendilerine destek olan ilçelerde ziyaretlerde bulunduklarının altını çizdi. Yücel, il teşkilatı olarak bu tür etkinlikleri sadece oy veren yerlerde değil Konya’nın tüm ilçe ve köylerinde gerçekleştireceklerini bildirdi. Seçimlerde özellikle Cihanbeyli’de büyük bir başarı kaydettiklerini anlatan Yücel, Cihanbeyli’yi kazanmanın kendileri için değil, AKP için sürpriz olduğunu açıkladı. Devlet Bahçeli’nin bilimsel olarak hazırladığı ‘Büyük Çatı’ projesiyle birlikte hırsızlık ve bölücülük yapmayan herkesi partiye davet ettiklerine işaret eden Yücel, bu noktada öncelikle zamanında partide hizmet etmiş kişilere giderek onları tekrar partiye kazandırdıklarını söyledi. Hükümetin başlattığı ‘Kürt Açılımı’na da atıfta bulunan Yücel, Türkiye’nin bir Kürt sorunu olmadığını, bu tür açılımların Brüksel ve ABD’den geldiğini vurguladı. Yücel, eğer böyle bir açılım yapılacaksa öncelikle muhalefet partileriyle görüşülüp ortak bir program hazırlanması gerektiğini ancak hükümet tarafından henüz böyle bir adımın gelmediğini söyledi. Hükümetin zaten elinde bir plan olmadığını dile getiren Yücel, AKP’nin ABD ve Brüksel’den aldığı emirler doğrultusunda hareket ettiğini savundu. 
MHP’DE GÖREV DAĞILIMI
Bu arada kongreden sonra ise yeni görev dağılımı da belli oldu. Ali Yücel tarafından yapılan görev dağılımında yeni görev alanlar ve eski görevlerine devam edenler şöyle:
İl Başkan Vekili: Turan Ayas, İl Sekreteri: Yusuf Keleş, il başkan yardımcıları: Musa Kartal, Hakan Ceylan, Mustafa Yılmaz, Nihat Çelikkollu, Emin Karaer, Mustafa Bozdam, Nazif Karabulut, Ahmet Şen, İl Muhasibi: Kadir Kavut, İl Muhasip Yardımcısı: Murat Güneş, İl Sekreter yardımcıları: Fatih Duran, Abdullah Çelik, S. Mehmet Uçbeyiay, İbrahim Çınar, Mehmet Can, Mustafa Özsan, Yusuf Aydın, İ. Bozkurt Çağlayan, Nezir Gök.
HASAN AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri