‘Birliğimizi koruyalım’

Milletvekili Muharrem Candan, “Bu ülkede hiçbir zaman Kürt-Türk kavgası olmadı. Asıl kavga Türk kafatasçılarla, Kürt kafatasçılar arasında oldu ve olmaya da devam ediyor. Birliğimizi muhafaza etmeliyiz” dedi
Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Teşkilatı’nın ilçe danışma toplantıları hız kesmeden devam ediyor. 24. Dönem Danışma Meclisi Toplantıları’nda bu hafta sonundaki adresler Beyşehir, Derebucak, Derbent, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Altınekin, Kulu ve Akşehir İlçe Teşkilatları oldu. Geniş katılımlarla gerçekleştirilen toplantılarda, divan kurulu teşekküllerinin ardından AK Parti il yönetimi ve milletvekilleri; daha çok AK Parti ilçe ve belde başkanları, yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ile köy temsilcilerinin istek ve önerilerini dinledi, vatandaşları bilgilendirdi.
24. Dönem Kulu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda söz alan İl Başkanı Ahmet Sorgun, genel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Seçim tarihinin 12 Haziran 2011 olarak belirlenmesini esprili bir dille ifade eden Başkan Sorgun, “Sayın Başbakanımız 12 Mart ve 12 Eylül darbelerini 12 Eylül referandumu ile ortadan kaldırdı Genel seçimler de 12 Haziran’da yapılacak. Bu 12 rakamının çok önemli bir anlamı var diye düşünüyorum. Çünkü Sayın Başbakanımız hep 12’den vuruyor” dedi.
Milletvekili Özkan Öksüz de, AK Parti’yi parçalama ve bölme çalışmalarına dikkat çekti. Öksüz; “Şu anda tüm oyunlar üzerimize göre şekilleniyor” diyen Özkan Öksüz, bu tür oyunlara gelmeyeceklerini belirtti. AK Parti Konya Milletvekili Muharrem Candan’ın yaptığı konuşma ise ayakta alkışlandı. Ülkedeki terör eylemlerine ve etnik ayrımcılığa yönelik olarak birlik ve beraberlik çağrısı yapan Candan; “ Bu ülkede hiçbir zaman Kürt-Türk kavgası olmadı. Asıl kavga Türk kafatasçılarla, Kürt kafatasçılar arasında oldu ve olmaya da devam ediyor. Kime ne bir insanın Kürt ya da Türk olmasından? Bunu kişiler kendileri belirlemiyor, bu Allah’ın takdiridir. Biz Kürtler ve Türkler olarak yıllar boyu kardeşçe yaşamış milletleriz bu birliğimizi muhafaza etmeliyiz” diye konuştu.
Referandumda çıkan sonucun Haziran ayında gerçekleşecek olan genel seçimleri olumlu yönde etkileyeceğini vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, rakamlara bakıldığında Türkiye’de referanduma en çok Konya’nın destek verdiğini söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri