Birliğimizi bozamayacaklar

Geçtiğimiz günlerde Konya'ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, yaşanan terör olaylarına dair gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Aramıza ayrımcılık sokmak isteyenlere, milletçe dik bir duruşla karşılığını vereceğiz” dedi

Sivil ve askerleri hedef alan kanlı terör eylemleri, devam ediyor. Türkiye, başarısız  15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından şimdi de PKK  ile mücadele ediyor. Van, Bitlis, Elazığ, Tunceli ve Gaziantep'te büyük patlamalar yaşandı. Bu patlamalarda onlarca sivil ve güvenlik gücü şehit edildi, yüzlerce kişi yaralandı. Öğle namazını kılmak için geldiği Kapu Camii'nde Merhaba Gazetesi Muhabiri Emre Özgül'e özel açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, “Terör örgütleri hain saldırılarla birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize kast ediliyor. PKK ve DAEŞ terör örgütleri hain saldırılarını artırdı. 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız askeri darbe girişiminden sonra, bu örgütler plan değiştirdi. Saldırılarla bütünlüğümüze zarar vermek istiyorlar. Elazığ'da yaşanan patlamanın ardından hemen bölgeye gittik, olayı sıcağı sıcağına takip ettik. Gaziantep'te gönderdiğimiz heyet yine gelişmeleri yakından gözlemliyor.  Biz, 15 Temmuz gecesi dünyaya duruşumuzu gösterdik. Milli iradeye nasıl sahip çıkılır en güzel şekilde yansıttık. Bu, bazı kesimlere rahatsızlık verdi. Vatandaşlarımızın hepsini seviyoruz. Biz yaşatmak için varız. Bir ve beraber olacağız” dedi.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Başbakan Yıldırım, vatandaşların olası provokasyonlara karşı tedbirli olması gerektiğini dile getirdi. “Biz birliğimizi korumaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Kimsenin içinde en ufak bir şüphe olmasın” diyen Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti: “Terörle mücadelede tararlıyız. Bu kararlılığımızı devam ettireceğiz. Saldırılar, kabul edilemez. Gaziantep'te yaşanan olay, örgütün ne kadar acımasız olduğunu gösterdi. Bunlar insanlığa düşmanlar. Aramıza ayrımcılık sokmak isteyenlere, milletçe dik bir duruşla karşılığını vermeye devam edeceğiz. Acımız büyük. Patlamalarda şehit olan sivil ve askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa niyaz ederim.”

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri