Birliğimiz kazandıracak

KONESOB olarak Konya'nın en büyük birlik ailesi olduklarını söyleyen (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, "Esnaf ve sanatkârlarımızın iş ve çalışma koşullarını iyileştireceğiz. Birlikteliğimiz ile esnaf memnuniyetini inşa edeceğiz" dedi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Birliğe bağlı 84 meslek odalarının ve yaklaşık 53 bin üyelerinin bulunduğunu hatırlatan Karabacak, bundan sonraki süreçte de esnafın yanında olacaklarını ve üyelerinin her türlü hakkını savunacaklarını belirtti. Misyon ve vizyonlarından bahseden Başkan Karabacak, "Birliğimize bağlı meslek odalarımız ve  esnaf ve sanatkârlarımız için kurumsal bir anlayış çerçevesinde hizmet etmek istiyoruz. Teşkilat olarak gerçekten büyük bir aileyiz, bu noktadan hareketle nitelikli olarak temsil görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için gayret göstereceğiz. Esnaf ve sanatkârlarımızın iş ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlamak, esnaflığın temel kavramı olan ahilik geleneğini yaşatmak için çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.

ESNAF MEMNUNİYETİ ÖNCELİĞİMİZ

"Esnaf ve sanatkârlarımıza yol gösterici olmak ve bu anlayışla öncü meslek kuruluşu olarak sürdürülebilir hizmet anlayışını sağlamak en öncelikli vizyonumuzdur" diyen Karabacak, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tecrübesi, güvenirliliği, hizmet kalitesi ve kalitedeki devamlılık prensibiyle üyelerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini analiz ederek faydalı çözümler üretmek, teknolojik gelişmeleri takip etmek ve yeniliklere açık olmak. Birliğimize bağlı meslek odalarımızın ve üyelerimizin sektörel yenilikler karşısında sürekli iyileşmesine ve gelişmesine katkı sağlamak. Sicil işlemlerinde çözüm odaklı süreçler planlamak ve bu birimimizde de esnaf memnuniyeti oluşturmaktır."

İŞSİZLİĞİN DÜŞMESİ EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ

Son dönemde esnaf sicil kaydı için en çok emlak ve oto galericilik sektörlerinde işyeri açılışının yapıldığını ifade eden Karabacak, ekonomi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Esnaf teşkilatı olarak kendilerinin önümüzdeki beş yıllık dönemde özel sektörün önünü açacak fiziki ve sosyal altyapı yatırımlarına ağırlık verileceğini ve güçlü bir ekonomik yapının tesis edileceğini öngördüklerini dile getirdi. İstihdam odaklı yatırımların daha çok teşvik edilmesinin ve işsizliğin yüzde beşlere düşürülmesinin en büyük beklentileri olduğuna dikkat çeken Karabacak, "Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de oluşacak güçlü bir parlamento ile büyük Türkiye hedeflerine hızla ilerleyeceğimiz kanaatindeyim. Ülkemiz güçlü olursa ekonomimizde güçlü olur. İstikrar ve büyüme bu sayede sağlanır. 84 meslek odamız ve 55 bine yakın esnaf ve sanatkârımız ile ülkemizin geleceğine iyimser bakıyor ve özellikle ekonomik anlamda istikrarın sağlanacağına inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

ESNAF VE SANATKÂRLAR EMEKLİ OLABİLECEK

KOSGEB tarafından esnaf ve sanatkârımız için 2018 yılında, 'Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı' düzenlendiğini aktaran Karabacak,  başvuruların geçtiğimiz Haziran ayında başladığını ve 1 Ağustos 2018 tarihinde sona ereceğini kaydetti. Bahse konu kredi programının kapsamı ile ilgili bilgiler veren Karabacak, şunları kaydetti:"İşletmelerin kullanacakları kredilerde işletme başına en fazla 300 bin TL’ye kadar olan faiz-kâr payı bedelinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak, sıfır faizli, ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36  ay vadeli olarak uygulanacaktır. Esnaf dostu Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde dönem dönem esnaf ve sanatkârlarımız için destekler ve faizsiz kredi imkânları sunulmaktadır. Bu tür kredi ve desteklerin devamlılığı piyasaları rahatlatmakta, esnaf ve sanatkarlarımıza da can suyu olmaktadır. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devlet kademesindeki büyüklerimize sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Öte yandan esnaf ve sanatkârlarımızın emekli olabilmesi için yeni bir fırsat doğdu. Geçtiğimiz günlerde esnafımızın prim borcunu ödeyip emekli olabilmesi için kredi imkânı sunan işbirliği protokolü, SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalandı. SGK'ya prim borcu olan ve yapılandırmak isteyenler için başvuru süresi 31 Temmuz'da sona eriyor. Emekli olmak isteyen esnafımız bu tarihten önce Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine başvuru yapabilirler."

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri