Birleşim süreci başlıyor

Şekerspor olağan genel kurulunda alınan birleşme kararının uygulanması bugünden itibaren masaya yatırılıyor

Şekerspor olağan genel kurulunda alınan birleşme kararının uygulanması bugünden itibaren masaya yatırılıyor. Konyaspor ile Konya Torku Şekerspor’un yönetim kurulları toplantıları başlıyor

 

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, olağan genel kurul sürecini geçtiğimiz hafta tamamladı. Hafta sonu yaşanan iki günlük sessizliğin ardından kongrede alınan tarihi birleşme kararının uygulama sürecinin isi bugün başlaması bekleniyor. Bugünden itibaren Şekerspor ve Konyasporlu yöneticiler asaya oturacak ve her iki takımında kaderlerini belirleyecek önemli kararlar alınacak. Bu kararların önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan kongrede Kulüp Başkanı Yavuz Erence, güven tazeledi ve yeniden başkanlığa seçildi. Daha önceden yapılması planlanan yönetim kurulu sayısının artışı ise yapılmadı. Kongre öncesinde kurulda bulunan 13 kişilik yönetim sayısı aynı şekilde görevlerine devam ediyor. Erence’nin başkanlığında oluşan yönetim listesi ise şöyle: Dede Ülker, Muhterem Küçüktongur, Fahrettin Cankurt, Abdullah Kocabaş, Mehmet Çınar, Mehmet Loraslı, Semih Namal, Kamil Çomak, Tarhan Ünlüer, Fatih Hıdıroğlu, Doğan Akın ve Necati Batı.

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan olağan genel kurulda Onursal Başkan Recep Konuk’un da katkıları ile Konyaspor ile ilişkilerin en üst seviyeye taşınması kararı çıktı. Buna göre bir açıklama yapan Şekersporlu yönetim kurulu üyesi Necati Batı, Konyaspor ve Konya adına her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bugünden itibaren toplantılar yapmaya başlayacaklarının altını çizen Batı; “Bugünden itibaren Şekerspor, Konyaspor ve Konya’nın geleceği adına üzerine düşeni yapmaya hazırdır” dedi.

Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen birliktelikte tarihi bir dönemece gelindi. Şehrin iki önemli kulübü Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor yakın bir tarihte birleşme kararı alacak. Birleşme sürecinde ilk adım Konyaspor’un adının değişmesiyle atılacak. Yeşil beyazlılar uzun süredir kendisine bir isim sponsoru arıyordu.  Bu noktada çeşitli firmalarla görüşen ancak istediği teklifi alamayan yönetim Konya Şeker yönetimiyle yaptığı temasların olumlu geçtiği öğrenildi. Buna göre Konyaspor gelecek sezonda ligde Torku Konyaspor ile mücadele edecek. Konya Şeker’in bu isim sponsorluğu neticesinde Konyaspor’a 3 milyon lira isim sponsorluğu bedeli ödeyeceği iddia edildi.

Buna göre Şekerspor’da da belli değişimler yaşanacak. Öncelikle takımın adının Anadolu Selçuklu Spor Kulübü olarak değişmesinin gündem olduğu gelen bilgiler arasında. Bu doğrultuda takım renklerinin ve ambleminin de değişmesi muhtemel.  Şekerspor’un yıldızları da gelecek sezonda Torku Konyaspor’da forma giyecek. Ayrıca Şekerspor’un altyapı takımı olması planlanıyor. Buna göre Torku Konyaspor’da forma şansı bulamayacak oyuncular bu takıma gönderilerek daha fazla şans bulmaları ve kendilerini geliştirmeleri sağlanacak.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri