Birleşik Kamu-İşten davet

Birleşik Kamu-İş Genel Özlük ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Sinan Düzenli, 15 Ağustosta Ankarada gerçekleştirecekleri toplantı hakkında bilgi vererek tüm emekçileri bu toplantıya davet etti

Birleşik Kamu-İş Genel Özlük ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Sinan Düzenli, 15 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirecekleri toplantı hakkında bilgi vererek tüm emekçileri bu toplantıya davet etti. Sinan Düzenli, “Ülkemizin içinden geçtiği ve etkisini artırarak sürdüren ekonomik kriz süreci, bugün de kamu çalışanlarını ezmeye devam etmektedir. ABD, AB, IMF ve Dünya Bankası politikaları sonucu ülkemizin tüm kesimleri, ciddi ekonomik sorunlar yaşamaktadır. Bu nedenle iktidar tarafından topluma sunulan ekonomik açıdan büyüdüğümüz yönündeki söylemler, gerçekte yalnızca toplum üzerinde yaratılan baskı ve bağımlılık politikalarına hizmet etmektedir” dedi. Düzenli şöyle devam etti: “Bugün dışa bağımlı ve özelleştirmeye dayanan ekonomi politikalarının faturası, kamu iş görenlerine kesilmekte; yani emeğin sömürüsü siyasal iktidar eliyle gerçekleştirilmektedir. Bunun en önemli göstergesi de anayasa değişikliği ile emekçiye grev hakkının tanınmamasıdır. Bu anlamda 15 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan toplu görüşme süreci, yetkili sendikalar ve konfederasyonların, siyasal iktidarın ekonomi politikaları karşısında emekçinin sesini ve haklı taleplerini duyurması açısından daha da önem kazanmıştı. Bu görüşmeler ekim ayına ertelenmiştir. Bu açıkçası kamu çalışanları açısından 2012 yılının da kayıp olması demektir.”

Sinan Düzenli, Çalışma Bakanı ile diğer konfederasyon temsilcilerinin çalışanların gündemini ve talebini geçiştirmeyi tercih eden ve emekçileri yok sayan bu tavırlarını eleştirdi. Düzenli şunları söyledi: “Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Konya Temsilcisi Eğitim-İş, Birleşik Büro-İş, Birleşik Sağlık-İş, Kültür Sanat-İş, Tarım Orman-İş Temsilcilikleri ile birlikte aldığımız kararla, 15 Ağustos 2011 tarihinde, tüm illerimizden katılacak şube ve temsilciliklerimizle Ankara’da geniş çaplı bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımıza tüm emekçileri ve Konya halkını davet ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri