Birleşen Gönüller'in Mimarı: Filmde Ben De Gözyaşlarımı Tutamadım

2003 yılında yayınladığı 'Aşka Son Bakış' kitabı 'Birleşen Gönüller' ismiyle sinemaya uyarlanan yazar Niyazi Sanlı, hikayeyi beyaz perdede izleyince gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Sanlı, "Bu film benim kabul olunmuş duamdır....

2003 yılında yayınladığı 'Aşka Son Bakış' kitabı 'Birleşen Gönüller' ismiyle sinemaya uyarlanan yazar Niyazi Sanlı, hikayeyi beyaz perdede izleyince gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Sanlı, "Bu film benim kabul olunmuş duamdır. Çevremdeki herkese bu kitabın bir gün film olacağını söylüyordum. Bu hikayeyi defalarca anlattım. Buna rağmen, filmde herkes gibi bende gözyaşlarıma hakim olamadım. Filmi 3 kez izledim." şeklinde konuştu.

Niyazi Sanlı, Sakarya Akyazı basınıyla Vizyon Kafede bir araya geldi. Niyazi Sanlı, dünyayı gezerek eğitim gönüllülerinin hikâyelerini topladığını belirterek,"Anlattığım hikâyelerin hepsi gerçek ve birinci ağızdan. Birleşen Gönüller; aşkı, vefayı ve dostluğu başarılı şekilde beyaz perdeye yansıtmış." dedi.

Birleşen Gönüller'i izlemeyenlerin hayatında eksik duygu düşünce kalacağını savunan Sanlı, "Başrollerini Hande Soral ve Serkan Şenalp’ın paylaştığı film, sevgi tohumları ekmek, gönül köprüleri kurmak için Orta Asya’ya giden eğitim gönüllüsü bir öğretmenin fedakârlık öyküsüyle başlıyor. Film II. Dünya Savaşı döneminde yaşanan bir sevda, ayrılış, hasret, arayış ve bekleyiş hikâyesini yüksek sinema estetiğiyle beyazperdeye taşıyor. Filmin başarısında Hollywood ayarındaki prodüksiyonu, oyunculuklar kadar hikâyesinin yaşanmış bir hikâye olmasının da büyük payı var. “Aşka Son Bakış” isimli romanım, yan hikâyeler de eklenerek “Birleşen Gönüller” ismiyle filme çekildi. Fikret Hakan’ın oyununu çok beğendim." diye konuştu.

Bu zamana kadar 12 kitap yazdığını ifade eden Sanlı, "'Bir kitap yazdım, hayatım değişti' klişesi tam olarak hissettiğim duygu. En az 10 yıldır çevremdeki arkadaşlara bu kitabın bir gün film olacağını söylüyordum. Dua da ediyordum. Film, benim kabul olunmuş duamdır. Bir de, nedendir bilmiyorum, üzerime bir sorumluluk yüklendiğini hissettim. Filmi çok beğendim. Mendilsiz ’Birleşen Gönüller ’izlenmez. Hikâyeyi defalarca anlattım ve dinledim, buna rağmen filmde herkes gibi ben de gözyaşlarıma hakim olamadım.” şeklinde konuştu.

Filmi üç kere izlediğini vurgulayan Sanlı, "İster mecazi, ister hakiki aşk olsun. Aşk, insana sonsuzluk duygusu aşılayan bir iksirdir. Eğer gerçekten seviyorsan, vazgeçmezsin. Aşk, her anlamda; hem dünyevi hem de uhrevi işlerde büyük bir motivasyon kaynağıdır. Defalarca izlense, yormadan aynı duygular paylaşılır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri