Birleşen Gönüller’i Filme Esin Kaynağı Olan Romanın Yazarı Anlattı

24 Ekim tarihinde vizyona giren ‘Birleşen Gönüller’ filmine esin kaynağı olan ‘Aşka Son Bakış’ romanının yazarı Niyazi Sanlı, Kozan’da okurları için kitabını imzaladı. Kozan Belediye Sineması'nda gösterimde olan film için ilçeye...

24 Ekim tarihinde vizyona giren ‘Birleşen Gönüller’ filmine esin kaynağı olan ‘Aşka Son Bakış’ romanının yazarı Niyazi Sanlı, Kozan’da okurları için kitabını imzaladı.

Kozan Belediye Sineması'nda gösterimde olan film için ilçeye gelen Yazar Sanlı, filmden önce salonu dolduran kalabalığa seslendi. Sanlı, “Film gerçek bir aşkı anlatıyor. Ayrıca dünyanın 160 ülkesinde Türk okulları ile faaliyet gösteren ‘Hizmet Hareketi’nden hikâyelerde içeriyor. Yurtdışında açılan Türk okulların hangi olumsuz şartlarda açıldığı yaşanmış gerçek bir hikâye ile anlatılıyor. Film için kullanılan teknoloji ise üst seviyede.” dedi.

Programa Kozan Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Duru ve Yaşar Şenöz’de katıldı. Yazar Niyazi Şanlı’ya bir çiçek takdiminde bulunan Mustafa Duru “Dünyaya Türkçeyi yaymaya gayret eden ve Türklerin dünyada birleşmesini bütünleşmesini sağlayan, bir Türk dünyası oluşmasında büyük emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Genç yaşlı her kesimden birçok kişinin gözyaşları ile izlediği ‘Birleşen Gönüller’ filminin ardından yazar Sanlı okurları için Aşka Son Bakış kitabını imzaladı. Kitaba okurlar yoğun ilgi gösterdi.

Film, 1940’lı yıllarda Sovyet Rusya’sından, 1990’lı yıllara uzanan ve bu zorlu yolda yürüyen iki ayrı sevdanın, yıllara ve uzun mesafelere rağmen durmayıp devam etmesini konu alan “Birleşen Gönüller” filmi gerçek bir hikayeden alınarak senaryolaştırılmıştır. 1940’lara ait sahnelerin büyük bölümü, olayların geçtiği mekanlara uygunluğu akımından Bulgaristan’ın Sofya, Lukoit, Zherevna gibi çeşitli şehirlerinde gerçekleştirildi. Etkileyici savaş sahneleri Hollywood’un ABD dışındaki platolarından biri olan, Cehennem Melekleri, Herkül, 300 Spartalı, Conan gibi filmlerin çekimlerinin yapıldığı NUBOYANA stüdyolarında gerçekleştirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri