Bireysel performansı yükseltmeliyiz

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Başantrenörü Bekir Fenerbahçe Ülker maçının ardından yaptığı açıklamada :"Bireysel performanslarımızı üst seviyeye çıkartıp, önümüzdeki maçları kazanmamız lazım. Hedefimiz ligde kalmak" diye konuştu.

Beko Basketbol Ligi'nde sahasında Fenerbahçe Ülker'e 80-55 yenilen Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin başantrenörü Aziz Bekir, oyuncularının bireysel performanslarını üst seviyeye çıkartmaları gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki maçları kazanmamız lazım. Bizim hedefimiz ligde kalmak" dedi.  Bekir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir takıma karşı zor bir maç oynadıklarını söyledi. Takım olarak iyi mücadele ettiklerini dile getiren Bekir, "Hem Galatasaray Liv Hospital hem de Fenerbahçe Ülker karşısında bireysel performansımız çok düşüktü. Bu maça ortak olabilirdik. Özellikle maçın başında pota altından ve faul çizgisinden sayılar kaçırdık. Bu atışları kaçırmamız bizim dengemizi bozdu. Bireysel performanslarımızı üst seviyeye çıkartıp, önümüzdeki maçları kazanmamız lazım. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Ligde kalmak için önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

OBRADOVİC:  GERÇEKTEN ÇOK İYİ SAVUNMA YAPTIK

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçına Panathinaikos'a karşı oynanan kötü bir müsabakadan sonra genel fotoğrafı değiştirmek için çıktıklarını ifade etti. Fotoğrafı değiştirmek için yapılması gereken ilk şeyin defansı değiştirmek olduğunu vurgulayan Obradovic, şöyle devam etti: " Gerçekten iyi savunma yaptık. Böyle savunma yaptığınız sürece bu tarz maçlarda daha fazla açık alanda boş atış imkanı bulup, skor yapma şansınız oluyor. Ancak biz maçta bu şansları bazen kullanabildik. Böyle bir savunma yapıp, rakibinizi 2 sayı yüzdesinde tutmak ve 12 asistle oynamak aslında iyi işler yapmadığımızı gösteriyor. Doğrusunu söylemek gerekiyorsa problemimiz, fazla oyuncuyla yakaladığımız pozisyonlarda doğru atışları, pasları ve kararları veremeyip daha fazla skor yaratamamış olmamız. Önümüzde THY Avrupa Ligi'nde çok önemli ve kritik bir maça çıkacağız. Umarım taraftarlarımız bu maçın önemini anlar ve bizim yanımızda olurlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri