‘Bir yastıkta kocayın’ temennisine destek

Kardelen Düğün Salonu sahibi Abdurrahman Akay, ‘Bir yastıkta kocayın’ temennisini ayakta tutmak için yeni evlenen çiftlere eski ebeveynlerin kullandığı karyola yastıklarından hediye ediyor.
Böyle bir uygulamaya başlama nedeninin bir gazetede okuduğu, “Bir yastık kaldı mı ki bir yastıkta kocayalım” başlıklı köşe yazısı olduğunu söyleyen Akay, “Bahse konu yazıda ebeveynlerimizin uzun yıllar baş koyduğu eski karyola yastıklarının önemine dikkat çekilmiş. Birçok gelenek gibi bu geleneğin de unutulup gidildiği, bir yastıkların yerini ‘Küstüm’ yastıklarının aldığı anlatılıyordu. Bu yazı beni gerçekten etkilemişti. Bende hem yeni evlenen çiftlerimize eski bir geleneği yaşamalarını istemek hem diğer çiftlere örnek olmasını sağlamak amacı ile aslına uygun karyola yastıkları yaptırdım ve evlenen her çifte bunlardan hediye ediyorum” dedi.
Düğünde takı merasiminin ardından yastığın hediye edildiğini çiftler ve ailelerinin memnunluk duyduklarını da dile getiren Akay, “Bir yastıkta kocayın şeklinde yapılan temenniyi aslına uygun olarak uyguluyoruz. Bu vesile ile bu güzel geleneğin yeniden canlandırılmasını istiyoruz. Gençlerimizin elyaf’tan yapılan ‘Küstüm’ yastıkları yerine bu yastıkları tercih etmelerini istiyoruz.
Bir yastık geleneğini uygulayan çiftlerin aralarındaki birlik, beraberlik, huzur ve mutlulukları daha da artar” diye konuştu.
Kardelen Düğün salonu’nun bu geleneğinin önceki günkü sahipleri ise Elif ile Murat çifti oldu.
Özgül ve Yaşar Erat çiftinin kızları Elif ile Atife ve Yakup Çelik çiftinin oğulları Murat’a yastıklarını hediye eden Akay, genç çiftleri bir ömür mutluluk dilerken, aileler ise böyle güzel bir geleneği yeniden sevdirmek için gayret gösteren Akay’a teşekkür etti.

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri