Bir Tarhana Osman Daha Lazım

Süleyman Küçük


Osman Nuri Koçtürk, namı diğer Tarhana Osman'ı tanır mısınız?

Daha doğrusu, bu ülkede Osman Nuri Koçtürk adını kaç kişi bilir veya duymuştur acaba?

Tarihimizde unutturulan insanlarımız, sadece Selçuklu ve Osmanlı sultanlarıyla sınırlı değil.

Cumhuriyet döneminde yaşadığı halde, adı sanı unutturulan pek çok kahraman vatan evladından birisi de, Osman Nuri Koçtürk ’tür.

Her türlü bilgiye ulaşmanın kolay olduğu günümüzde unutturulan gerçek milli ve yerli değerlerimizden birisidir Tarhana Osman.

1950'li yıllarda Türkiye'ye Marshall yardımı çerçevesinde ABD'den büyük miktarda süt tozu yardımı yapıldığını pek çok kişi hatırlayacaktır.

Yaşı müsait olanlar 1970 li yıllara kadar ilkokullarda bu süt tozundan yapılan içecekleri içtiğimizi ve yine ABD yardımı olarak gelen un ve margarinden yapılan ekmekleri yediğimizi hatırlayacaklardır.

"TARHANA OSMAN" yani Osman Nuri Koçtürk, 1950'li yıllarda Amerikan margarini ve buğdayına karşı savaş açan gerçek yerli ve milli kahramandır.

Güya yardım olarak gönderilen Amerikan süt tozunun kanserojen olduğunu ispat etti ve yasaklanmasını sağladı.

Gittiği her yerde Amerikan gıda ürünlerinin yerine halka tarhana yapmayı ve tüketmeyi ısrarla tavsiye eden Osman Nuri Koçtürk’e Tarhana Osman lâkabı buradan kaldı.

1943 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi'nden mezun olup TSK görevi sırasında ABD'de Missouri Üniversitesi beslenme kürsüsünde çalışmaya başlar.

1953'te yurda dönerek Askeri Biyoloji Enstitüsü ve sonrasında Ankara Tıp Fakültesi Biyokimya kürsüsünde Uzman, Gıda Kontrolü ve Hijyen Doçenti olan Koçtürk, EBK ’da Merkez Laboratuvarları Müdürü ve Teknoloji Müdürü olarak görev yapmıştır.

Süt tozu ve margarinin ardından ABD, Türkiye'ye "cüce buğday" adını verdiği genetiğiyle oynanmış GDO'lu buğdayı da satmaya başlaması üzerine Tarhana Osman, Amerikan buğdayının hem topraklarımızı hem de insanlarımızı zehirleyeceğini söyleyerek büyük bir mücadele başlatır.

Bu mücadelesi sırasında CIA’nin hedefindeki gıda uzmanı olarak tanınmıştır.

Amerika'nın kendi ülkesindeki üretim artıklarını, tüketilemeyecek kadar kötü olan gıdaları Türkiye'ye sattığını belirten Koçtürk, süt tozunda kansere yol açan "Aflatoksin" mantarı bulunduğunu ispat etti ve yıllar sonra da olsa yasaklanmasını sağladı.

O dönemde Amerika, Türkiye'ye çok ucuza soya yağı satmaya başlamıştı. Piyasayı istila eden ABD soyası ve margarini, yerli tereyağı ve zeytinyağının yerini aldı. Hidrojene margarin tüketimiyle birlikte Türkiye'de kalp damar hastalıkları ve kolesterol sorunları adeta patlama yaptı.

Tarhana Osman ikinci isyanını bu yağ satışına karşı başlattı ama şimdiki zamanda olduğu gibi ruhunu satmış bilim adamları tarafından yalanlandı.

Hem Türkiye'de hem Amerika'da biyokimya eğitimi almış olan Osman Nuri Koçtürk’ ün çabaları sadece Amerikalıları değil, ithalat ve ihracat lobilerini çok kızdırıyordu.

Hatta bu nedenle bir kaç kez saldırıya bile uğramıştı.

Kendi sütünü üreten köylerde bile, ilkokul çağındaki çocuklara zorla bu sulandırılmış süt tozlarının verilmesini kimse neden sorgulamadı diye sormayın.

Çünkü iktidarda tek parti zulmünden sonra kurtarıcı gibi görülen bir tek parti iktidarı vardır iş başında.

Kötülüğü önlemek adına Milleti için hayatını ortaya koyan bu insanları hiç bilmiyor ve tanımıyoruz.

Şimdilerde aynı zulüm DB, FAO ve Dünya Sağlık Örgütü ile yapılan anlaşmalar ile dayatılmaya çalışılıyor.

OSMAN NURİ KOÇTÜRK’ü unutmayın, unutturmayın ve diğer Tarhana Osmanlara sahip çıkın.

FARKINDA MIYIZ?

Amerikanın o dönemde Avrupa’nın tamamına gıda yardımı yaptığını söyleyen satılık bilim adamlarının, bizim en az yardım alan ülke olduğumuzu söylemeleri sizi yanıltmasın

Çünkü süt tozundan yapılan içecek ve cüce buğday unundan yapılan ekmek nedeniyle geri zekâlı yetişen insanları olan tek ülke biziz.


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.