Bir sol bekten çok daha fazlası: Sitya

Tümosan Konyaspor’un kaptanı Guilherme Sitya geçtiğimiz sezonlardaki başarılı performansını devam ettiriyor. Başarılı sol bek Eyüpspor maçının kazanılmasında da büyük rol oynadı.

Tümosan Konyaspor’un kaptanı Guilherme Sitya geçtiğimiz sezonlardaki başarılı performansını devam ettiriyor. Başarılı sol bek Eyüpspor maçının kazanılmasında da büyük rol oynadı. Sitya maçın uzatma dakikasında kullandığı serbat atıştı Aleksic’e güzel bir asist yaptı.
TÜMOSAN Konyaspor’un kaptanı Brezilyalı sol beki Guilherme Sitya, Eyüpspor karşısında gösterdiği başarılı performansla Süper Lig’in 8. haftasında en iyi 11'e seçildi.
Konyaspor'da 5. sezonunu geçiren Brezilyalı futbolcu, yeni sezona da başarılı bir giriş yaptı. 35 yaşındaki savunmacı, Eyüpspor karşısında alınan 2-1'lik galibiyetin ikinci golün asistini yapan isim olmuştu. Brezilyalı oyuncu bu sezon ikinci asistin yaptı.

GEÇTİMĞİZ SEZONDA DA İSTATİSTİKLERE DAMGA VURMUŞ VE TFF’DEN ÖDÜL ALMIŞTI

Konyaspor'un başarılı sol beki Guilherme, 2023-2024 Futbol Sezonu'nun en centilmen oyuncusu olmuştu. Ocak 2020’de Konyaspor’a gelen Guilherme Sitya, yeşil-beyazlı takımda 5,5 sezondur forma giyiyor. Guilherme Sitya geride kalan sezonda asist ve golleriyle ön plana çıkan futbolcuların başında geliyor. Sol bek, forma istikrarının yanı sıra geride kalan sezonda 5 gol ve 7 asistle toplamda 12 gole katkı yaparak performansıyla da dikkatleri üzerine çekti. Sitya, ilk geldiği 2019-2020 sezonun 1 asist yaparken, 2021-2021 sezonunu 1 gol ve 6 asist, 2021-2022 sezonunu 4 gol ve 6 asist ve 2022-2023 sezonunda da 3 gol ve 9 asistlik performans sergilemişti. Konyaspor'un başarılı sol beki Guilherme, 2023-2024 Futbol Sezonu'nun en centilmen oyuncusu olmuştu. TFF’den yapılan açıklamada gerekçe olarak ise şu ifadelere yer verildi “Gerekçe: Bir savunma oyuncusu olan Guilherme, 2023-2024 sezonunda 38 maçta toplam 3267 dakika süre almasına rağmen sezonu toplam 16 faul ve 1 sarı kartla tamamlamış, kırmızı kart görmemiştir. Öte yandan profesyonel kariyerinde 444 maça çıkan Guilherme, bütün kariyerinde toplam 50 sarı kart ve 1 kırmızı kart istatistiklerine sahiptir. Gerek 2023-2024 sezonu ve gerekse profesyonel kariyerinde yer alan bu istatistikler, bir savunma oyuncusu için Fair Play adına oldukça dikkati çekici bulunmuştur. Bunun yanı sıra Kurulumuz Guilherme'yi; oyun içinde rakiplerine, hakemlere ve oyunun diğer paydaşlarına karşı, evrensel Fair Play değerleri ile örtüşen, örnek gösterilebilecek saygılı davranışlarını sezon içi istatistikleri ile birlikte değerlendirerek, kendisini "2023-2024 sezonunun Süper Lig'de En Centilmen Futbolcusu" olarak belirlemiştir.”
FERHAT TÜRKOĞLU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri