Bir Saatlik Sağanak Yağış Caddeleri Göle Çevirdi

Edirne’de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü.Edirne ve çevresinde son üç gün içerisinde belirli aralıklarla etkili olan sağanak yağış bugün öğlen saatlerinde hayatı felç etti. Sağanak...

Edirne’de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü.

Edirne ve çevresinde son üç gün içerisinde belirli aralıklarla etkili olan sağanak yağış bugün öğlen saatlerinde hayatı felç etti. Sağanak yağış sonrası şehrin yüksek kesimlerinde gelen yağmur suları alçak kesimlerde sele dönüştü.

Şükrüpaşa, Mimar Sinan ve I Murat Mahalleleri yağışlardan en çok etkilenen yerleşim birimleri oldu. İlhami Ertem ve Doktor Sadık Ahmet, Güngör Mazlum, Mithat Vardar, Bahriye Üçok ve Turan Dursun caddelerinde yağmur suyuyla kaplandı.

Şiddetli akıntı İlhami Ertem Caddesi ile Doktor Sadık Ahmet caddelerinde asfaltı yerinden söktü. Trafik ekipleri her iki caddeyi de ulaşıma çift yönlü olarak kapattı. Sel araç trafiğini olduğu kadar yaşamı da olumsuz etkiledi. Onlarca ev ve işyeri selden etkilendi. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla işyerlerine giren suyu temizledi. Bazı site sakinleri ise apartmanların alt katlarının etkilenmemesi için kum torbalarıyla önlem almaya çalıştı.

Yaklaşık bir saat etkili olan şiddetli yağış nedeniyle trafik ve belediye ekipleri bölgeden bölgeye koşmak zorun kaldı.

Yağmurun etkisini yitirmesiyle birlikte selin bastığı evler ile caddelerde belediye ekipleri su tahliye çalışmalarına başladı.

Göle dönen cadde etrafındaki apartmanlarda oturan vatandaşlar evlerinden çıkmada güçlük çekti. Bazı mahalle sakinleri sitelerin demir korkuluklarına tutunarak ilerlemeye çalıştı. Suyun etkilediği bölgelerde yaşayan vatandaşlar yetkililer tepki gösterdi. Her yağışta bölgeyi su bastığını belirten vatandaşlar taşkına karşı köklü çözüm bulunmasını istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri