'Bir Öğrencinin İlk Sene Öğrendiği Bilgi, 3. Sınıfta Kullanımdışı Kalıyor'

ABD'nin Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi’nden Prof. Dr. Simone C. O. Conceiçâo, bu sene üretilecek bilginin geçmiş beş bin yılın toplamından fazla olduğunu söyledi. Prof. Conceiçâo, dört yıllık bir eğitime adım atan bir öğrencinin,...

ABD'nin Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi’nden Prof. Dr. Simone C. O. Conceiçâo, bu sene üretilecek bilginin geçmiş beş bin yılın toplamından fazla olduğunu söyledi. Prof. Conceiçâo, dört yıllık bir eğitime adım atan bir öğrencinin, ilk sene öğrendikleri bilginin yarısının, üçüncü sınıfa geldiğinde artık kullanım dışı kalacağını belirtti. Hızlı bir döngü içinde gelişen bilgi akışını iyi yönetmenin bu çağın en önemli niteliği olduğunu ifade eden Simone Conceiçâo, “Rakiplerinize fark atmanın tek çaresi, çağın gerisinde kalmamaktır.” dedi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi MBA öğrencilerine konuşan Prof. Dr. Simone C. O. Conceiçâo, dijital çağda bilgi eğitimi üzerine deneyimlerini aktardı. Yetişkin ve uzaktan eğitim alanında öğretim üyeliği yapan Brezilya kökenli Prof. Conceiçâo, 21. Yüzyılın birçok değişim ve dönüşüme sahne olduğunu söyledi. Bugün yaklaşık iki buçuk milyar insanın internet kullandığını hatırlatan ABD'li profesör, bu sene üretilecek bilginin geçmiş beş bin yılın toplamından fazla olduğunu açıkladı. Conceiçâo, bilginin çok hızlı eskidiği gerçeğine dikkat çekti.

ABD’nin düne kadar ekonomik gelişmelerde baskın güç olduğunu; ancak günümüzde bu gücü başka ülkelerle paylaştığını ve eski kuralların geçerli olmadığını belirten Prof. Simone Conceiçâo, “Size yedi dakikalık bir slayt göstermek istiyorum. Bu slayt bittiğinde ABD’de 60, Çin’de 244, Hindistan’da ise 351 bebek dünyaya gelmiş olacak. Böylesine baş döndürücü bir çağda yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

ŞU AN VAR OLMAYAN MESLEKLER İÇİN ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ

Her an iş dünyasındaki değişimleri tetikleyici gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Conceiçâo, eski kuralların geçerli olmadığını belirterek şunları söyledi: “2013’te en çok aranan ve tercih edilen 10 meslek, 2004’te yoktu bile. Şu an henüz var olmayan meslekler için bugünden öğrenci yetiştiriyoruz. Henüz var olmayan teknolojiler için kullanıcıları, henüz ortaya çıkmamış problemleri çözmek üzere yetiştiriyoruz. Tarihte ilk defa dört nesil bir arada çalışıyor. Bunların hepsi de farklı iletişim tercihlerine sahip. Biri ‘bana yaz’ derken, diğeri ‘ara beni’ diyor. Diğeri ‘e-posta yolla’ derken öteki ‘mesaj at’ diyebiliyor. Bu çağda başarılı olmanın yolu, ‘karmaşık iletişim becerileri’ni geliştirmekten geçiyor. Diğer önemli nitelikler ise problem çözme ve çözüm üretme. Ve hiçbir zaman önemini yitirmeyecek olan okuma, yazma ve matematik becerilerini üst düzey kullanabilme. Bir insanın iletişim becerileri iyi ise, bu insan bu kabiliyetini her alanda kullanabilir.”

'NEW YORK TİMES'IN BİR HAFTALIK İÇERİĞİNİ,18. YY'DAKİ İNSAN BİR ÖMÜRDE ELDE EDEBİLİYORDU'

New York Times’ın bir haftalık içeriğinin, 18. Yüzyılda yaşamış bir insanın ömür boyu elde edebileceği bilgiye eşit olduğunu söyleyen ABD’li profesör, bu sene 3.5 zetabit yeni bilgi üretileceğini ve bunun geçmiş beş bin yıldaki toplam bilgiden fazla olduğunu ifade etti. Bilginin çok hızlı eskidiği gerçeğine dikkat çeken Prof. Conceiçâo, dört yıllık bir eğitime adım atan bir öğrencinin, ilk sene öğrendikleri bilginin yarısının, üçüncü sınıfa geldiklerinde artık kullanım dışı kalacağını hatırlattı. Böylesine hızlı bir döngü içinde gelişen bilgi akışını iyi yönetmenin bu çağın en önemli niteliği olduğunu hatırlatan Simone Conceiçâo, MBA öğrencilerini gördükleri eğitimden dolayı tebrik etti ve “Bu eğitimi alarak doğru yolda ilerliyorsunuz. Rakiplerinize fark atmanın tek çaresi, çağın gerisinde kalmamaktır.” dedi.

AIU Genel Sekreteri Dr. Sedat Göçen, konferans sonunda Prof. Simone Conceiçâo’ya teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri