'Bir mücahid gider bin mücahid gelir'

Konya'da da gece geç saatlerde Cemaat-i İslami Lideri Rahman Nizami idam edilmesini protesto için Saadet Partisi İl Gençlik Kolları tarafından bir protesto gösterisi düzenlendi

'Bir mücahid gider bin mücahid gelir' Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Lideri Rahman Nizami idam edildi. Karaın duyulmasının ardından pek çok şehirde Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği başra olmak üzere çeşitli kuruluşlar tarafından protesto açıklamaları yapıldı.

Konya'da da gece geç saatlerinde Saadet Partisi İl Gençlik Kolları tarafından bir protesto gösterisi düzenlendi. Zafer Camlı Köşk yanında düzenlenen gösteride gençler ellerindeki pankartlarla sloganlar attı. Grup adına Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı bir açıklama yaptı.

"Siyasi istikrarsızlık ve terörle can çekişen cennet vatanımızda her gün yeni bir şehit haberi aldığımız şu günlerde Saadet Partisi gençliği olarak, terörü tüm zerrelerimizle lanetliyoruz" diyen Taşbaşı, "Türkiye’de PKK terörü hergün bir canımızı almaya devam ediyor. Bu vesile ile bugün Diyarbakır’da gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden emniyet güçlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Hükümetin acziyeti neticesinde ülkemiz sorunları çözülemediği gibi İslam Coğrafyasındaki sorunlarda bir türlü çözülemiyor ve görmezden geliniyor" ifadelerine yer verdi.

İSLAM ÜLKELERİ SESSİZ

Mevlana Nizami'nin idam edilerek şehit edildiğini belirten Taşbaşı, şöyle konuştu: "Abdulkadir Molla, Muhammed Kamaruzzaman ve Ali Ahsan Mücahid de şehit edildi. Unutulmamalıdır ki Bangladeş’te ve diğer İslam topraklarında yapılan her zulmün, akan her damla kanın hesabı vardır, biz buna İman ediyor ve Rabbi’mize sığınıyoruz. Yine unutulmamalıdır ki 'Bir mücahid gider bin mücahid gelir'. Bangladeş’te zalim Hasina hükümeti Cemaat-i İslami hareketine yönelik baskılarını her geçen gün artırmakta fakat İslam ülkelerinin liderlerinden hiçbir ses çıkmamaktadır. Gerçi Müslüman devlet başkanlarından bir tepki beklemek abestir. Çünkü Bangladeş’teki hükümet ne kadar işbirlikçi ise diğer Müslüman ülkelerde istisnasız o kadar işbirlikçidir." 

HAK NİZAM KAÇINILMAZ

Yeryüzünde Hak nizam’ın kurulması ve yürütülmesinin kaçınılmaz olduğunua işaret eden Taşbaşı, açıklamasına şöyle devam etti: "Bugün yahut yarın belki yarından da yakın İslam Birliği mutlaka kurulacaktır. İslam Birliği kurulduğunda kimseye kınama yoktur. Herkese Refah ve saadet vardır. Bugün dünyayı Müslümanlara zindan eden zalimler bilmelidirler ki; Allah zalimleri sevmez. Açıklamamızı birkaç saat önce Şehid edilen Mevlana Nizami’nin son sözleri ile bitirmek istiyorum; 'Ben kimseden af dilemem.Hayatın ve ölümün sahibi tek olan Allah'tır. Ben hiç bir suç işlemedim! Sizden bana  dua etmenizi istiyorum. Hayatımın sonuna kadara Allah beni iman üzerine istikamet üzerine kılsın. Tüm hayatım boyunca şehit olmak için dua ettim. Eğer Allah beni şehit olarak kabul ederse bu benim için en büyük kazançtır. İnşallah cennette görüşürüz!."

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri