Bir iğne dahi olsa Türkiyeden alırım

Bursa Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Kazakistanlı işadamı Altay Kukayev ve beraberindeki heyet, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin(AKTİSAD) davetlisi olarak Konyaya gel

Bursa Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Kazakistanlı işadamı Altay Kukayev ve beraberindeki heyet, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin(AKTİSAD) davetlisi olarak Konya’ya geldi. Türkiye’yi kendi vatanından ayrı tutmadığını sık sık ifade eden Kazak yatırımcı, “Bir tane iğne dahi olsa Türkiye’den gelir alır ve bundan da gurur duyarım” dedi.

 

Kazakistan’da büyük çaplı PVC işi yaptığını, ortağının da Türkiye’den birisi olduğunu belirten  Kukayev, işleri genişletmek istediğini, bu yüzden de Türkiye’ye geldiğini söyledi.

 

İkamet ettikleri şehirde ekmek fırını ve kesimhane kurmayı düşündüğünü bildiren Kukayev, Konyalı firmalarla bağlantı kurduğunu ve iş görüşmesi yaptığını dile getirdi.

 

İlerleyen zaman içeresinde buğday alım ve satım işine de gireceğini vurgulayan Kazakistanlı işadamı, kendisine bu konuda her türlü yardımı sağlayan Konyalı işadamlarına minnettar olduğunu söyledi. Türkiye için Kazakistan çok önemli bir pazar diyen Kukayev şunları söyledi “Yatırım sahası çok geniş olan bir ülkemiz var. Türkiye’den gelen işadamları kendi ülkelerindeymiş gibi rahat bir şekilde istedikleri yatırımı yapabiliyorlar. Bizim yaşadığımız şehir kuzeyde ve birazda yüksekte kalıyor yüzden kışları sert geçiyor. Konya, Türkiye için neyse bizim şehir de Kazakistan için öyledir. Yani tahıl ambarı olarak bilinir. Dünyanın en kaliteli buğdayını üretiyoruz. Bizim orada buğday zararlısı, süne böceğini bilmezler mesela. Yine buğday pası neredeyse çok az görülür. Buğdayımız serttir ve protein oranı çok yüksektir. Bu yılki ülke genelindeki rekolte 25 milyon ton civarındaydı. Yani küçümsenmeyecek bir rakam bu. Bu zenginliği kendi çapımızda kullanmak, Türkiye’ye buğday satmak istiyoruz. Dilerim bunda başarılı olur ve ticari ilişkilerimiz daha iyi bir seviyeye gelir. Ekmek fırını açıp ekmek satmak istiyorum. Türk ekmeği Kazakistan’da çok satılan ekmekler arasında. Konya’da fırın imalatı yapan firmalarla ikili iş görüşmesi yaptık. Çok faydalı geçtiğine inanıyorum. Uygun maliyete mal edebileceğimi gördüm. Buda bizi çok sevindirdi tabi. Yine kesimhane açıp bağlı bulunduğumuz bölgelere uygun fiyatlarda et ve et ürünleri satmak istiyoruz.”

 

Konya’da bu işi profesyonel manada yapan bir kesimhaneyi gezme fırsatı olduğunu dile getiren Kukayev, “Bursa’da okudum ama Türkiye’nin her tarafı bana Bursa sayılır. Burada bulunmaktan, Türkiyeli kardeşlerle iş yapmaktan son derece haz alıyorum. Sıfırdan başladığımız ticaret hayatının her karesinde Türkiye’den bir iz ve hikâye var. İki ülke arasındaki gerek ticari, gerekse diğer konulardaki samimi ilişkiler bizleri çok mutlu ediyor.Türkiye’den gelen yatırımcılara her türlü konuda yardımcı olmaya hazırız. Yeter ki yatırım yapmak istesinler” diye konuştu.

 

MERHABA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri