Bir grup Mevlana Meydanı'ndaki konseri yuhaladı! 'Müslümanlık tartışması'

Konya'da önceki gün verilen konserde bir grup konser alanına gelerek, konseri düzenleyenleri yuhaladı. 'Müslümanlık tartışması' çıktı. Ortamı sivil polisler yatıştırdı.

21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla düzenlenen festivalin ikinci gününde festival kapsamında Mevlana Meydanı'nda sanatçı Ömer Faruk Belviranlı tarafından “Aşk ile” konseri düzenlendi.

Konserin gerçekleştirildiği esnada bir grup, ellerindeki pankartla alana geldi. Konserin yapılmasına tepki gösteren grup, “Filistin kan ağlarken, siz konser düzenliyorsunuz” diyerek, tepki gösterdi. Ortamın gerilmesiyle birlikte araya sivil polisler girdi. Grup içerisindeki bazı kişiler ise “Yüksek sesle konser düzenliyorsunuz. Vakit namazını kılarken, zorluk çektik. Namazımı kılamadım. Bu yaptığınız doğru değil” sitemini de iletti. Sanatçı Ömer Faruk Belviranlı, sahneden inmeden önce Konyalılara teşekkür etti.

Belviranlı, sahneden inerken bir grup tarafından yuhalandı. Öfkeli grup, sahnedekilere ellerindeki pankartları göstererek, yuhalamaya devam etti. O esnada “Kahrolsun İsrail, kahrolsun işbirlikçiler” sloganları atıldı. Yine o esnada grup tarafından tekbirler de getirilerek, “Sizlere yazıklar olsun” denildi. Gruba tepki gösteren bir vatandaş da “Şuradan kaybolun, İsrail'de savaş varsa, gidin savaşın o zaman. Elhamdülillah ben de Müslümanım” diyerek, grubu uyardı. Başka bir vatandaş da grubu çıkıştı. “Kimi yuhluyorsunuz terbiyesizler. Allah diyenleri yuhalıyorsunuz siz” dedi. Grup ise “Filistin kan ağlarken çalgı çalamazsınız” diye konuştu. Polisler, öfkelenen iki grubu da olay yerinden uzaklaştırdı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (30)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri