Bir dönem herkesin kullandığı telefon markası iflas etti!

Türkiye ve dünya genelindeki iflaslara bir yenisi daha eklendi. Bir dönem herkesin kullandığı telefon markası iflas ettiğini duyurdu.

Koronavirüs salgınıyla dünya üzerindeki ticaretin dengesi değişti. Küresel ekonomik kriz başladı ve bundan en çok etkilenen ülkelerde iflas eden firma sayısı arttı. Bu süreçte en çok iflasın görüldüğü ülkelerden birinin Almanya olması herkesi şok etmişti.

Türkiye'de de son zamanlarda iflas sayısı arttı. Konkordato ilan edip durumu kurtarmaya çalışan yüzlerce firma var. Eğer bu firmalar beklediği sonucu alamazsa iflaslarını duyuracak. Türkiye ve dünya genelindeki en dikkat çekici iflas ise bugün yaşandı.

Dünyada bir zamanlar herkesin kullandığı telefon markası iflas etti. Söz konusu telefonu en çok kullanan ülkelerden birisi Türkiye olarak dikkat çekiyordu. 1883 yılında kurulan Alman firmasının iflası piyasayı sarstı.

Artı49’un haberine göre, Avrupa’da DECT kablosuz telefonların lider markası Alman menşei telefon şirketi Gigaset iflas etti. Mali zorluklarla mücadele edemeyen firma iflas başvurusunda bulundu.

Gigaset Communications GmbH’ye göre, iflas sürecinin birincil amacı, operasyonel işin uzun vadeli olarak yeniden yapılandırılması. Şirket, bu sayede telekomünikasyon sektöründeki konumunu istikrara kavuşturmayı ve geleceğe yönelik planlar yapmayı hedeflemekte.

2. yarıda satışlarda beklenmedik düşüş yaşayan Gigaset, bu durumuna Avrupa ve Almanya’dan gelen düşük talep de eklendi.

140 yıldır faaliyet gösteren Gigaset, sadece DECT kablosuz telefonlar değil Android tabanlı akıllı telefonlar, bulut tabanlı akıllı ev çözümleri ve iş telefonu çözümleri de sunuyor. Ve bu şirketin yaklaşık 850 çalışanı bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri