Bir devir kapandı

Atatürk Stadyumu’nun yıkım çalışmaları iki ay içerisinde tamamlanacak. Ömrünü Atatürk Stadyumu’nda geçiren isimlerden Recep Çınar, “Bir devir kapandı” dedi

Atiker Konyaspor'un yeni stadyumu Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun 2014 yılında faaliyete geçmesinin ardından uzun süre Anadolu Selçukspor'un karşılaşmalarının oynandığı  Konya Atatürk Stadyumu’nun yıkımı devam ediyor. Yıkım  çalışmalarının 2 ay içerisinde tamamlanacak.



MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Eski stadyum, kentin işlek bölgesinde bulunuyor. Kurulduğundan bu yana 68 yıldır spor camiasına hizmet veren yaklaşık 100 bin metrekarelik alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle "Millet Bahçesi" olarak halkın kullanımına açılacak.



İKİ AY İÇERİSİNDE YIKIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANACAK  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  24 Haziran seçimleri öncesinde aralarında Konya, Eskişehir, Bursa,  Trabzon, Gaziantep Adana, Mersin, Samsun ve Malatya'daki eski statların yerlerinin de millet bahçesine dönüştürüleceğini ifade etmişti. Bu kapsamda 24 Haziran seçimleri öncesinde Konya Atatürk Stadyumu içerisinde yer alan 2-3 nolu futbol sahaları, açık yüzme havuzu ve 100 Yıl Spor Salonunun yıkımı gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin,100 günlük icraat projesi içerisinde de yer alan Konya Atatürk Stadyumunu Millet Bahçesine dönüştürme çalışmaları hızlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilerinden alınan bilgilere göre Konya Atatürk Stadyumunun çalışmaları iki ay içerisinde yıkım çalışmaları tamamlanacak ve  Millet Bahçesi yapımı için ihaleye çıkılacak ve Millet Bahçesi  önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor.



‘ÖMRÜMÜN YÜZDE 80’İ BU STADYUMDA GEÇTİ’

Konya Atatürk Stadyumu’nun yıkım çalışmaları devam ederken stadyumda ömrünü geçiren isimlerden biri olan Atiker Konyaspor Kurumsal İletişimden Sorumlu As Başkanı Recep Çınar, Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasıyla bir devrin kapandığını söyledi. Ömrünün yüzde 80’nin Konya Atatürk Stadyumu’nda geçtiğini açıklayan Çınar, “Bu stadyumda hem güldük hem ağladık. Ömrümün  yüzde 80’ni bu stadyumda geçirdim. Bu stadyumda büyüdüm” dedi.



‘NİCE İSİMLER GEÇTİ’

Birçok ismin bu stadyumunda müsaba oynadığını belirten Recep Çınar, “Sarı Mehmetleri, Naci-Ali Osman Renklibayları, Ali Büyükbayramları, Çetin Taşpınarları, Muhtar Pekmirzaları, boksör Ali Kılıçoğluları, Hamdi Yiğitleri, Nuri Eroğluları, Bisikletçi Nusret Ergülleri, Rıfat Çalışkanları, Mevlüt Boraları, Erol Küçükbakırcıları, güreşçi Erdoğan-Sümer Koçak kardeşleri, halterci Mustafa Ferahları, Hasan Akkuşları, Sami Özsuları bu stadyumda müsabakaya çıktı. Daha nice yıldızları bu stadyumda alkışladım. Atatürk Stadyumu’nun yıkılması ile bir devir daha kapandı” ifadelerini kullandı.

BURAK TAŞPINAR

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri