Bir bisiklet 3 umut

Keklik ailesi, Büyük bir heyecanla bindiler sahibi oldukları tek bisiklete.

Keklik ailesi, Büyük bir heyecanla bindiler sahibi oldukları tek bisiklete. Birer bisiklet kazanabilir miyiz umuduyla yüklendiler pedallara.  Ama güçleri bir bisiklet kazanmaya daha yetmedi.

Baba, oğul ve kızkardeş.  Üçünün umudu da bir bisiklet kazanmaktı, ama olmadı. Yüklendiler pedallara, güçleri yetmedi. Belki üzüldüler kazanamadıkları için.  Ama umutlarını da kaybetmediler. Bir dahaki yarışlara ertelediler bisiklet kazanma hayallerini. Keklik ailesinden bahsediyoruz. Karatay Belediyesi tarafından 5.’si düzenlenen Düz Bisiklet Yarışlarına bisiklet severler büyük ilgi gösterdi. 7’den 70’e herkesin yarıştığı ve sonuncusu yapılan yarışlarda bir aile vardı ki, yarışmaya katılan, izleyen herkesin dikkatlerini üzerlerinde toplamayı başardılar. Onların birer bisikleti yoktu, ama umutları vardı, beklentileri vardı. Bir bisikletleri vardı ve o bisikletle yarıştılar.

O bisikletle önce Nisanur yarıştı, saat kazandı. Sonra ağabey Hicret bindi bisiklete, bacaklarının gücü bir ödül almaya yetmedi. Sonra baba Mehmet Nuri Keklik şansını denedi, bindi aynı bisiklete. Bir bisiklet kazanabilir miyim umudu ile yüklendi pedallara. Ama o da başaramadı. Üzüldüler bir bisiklet kazanamadıkları, evlerine ikinci hatta üçüncü bir bisiklet daha götüremedikleri için. Ama yüzleri gülüyordu. Önemli olan bu aktiviteye katılmaktı onlar için. Aslan Vanlı olan ve Konya’ya yerleşen Mehmet Nuri Keklik ile çocukları Muhammet Cihat Keklik, Hicret Keklik ve Nisanur Keklik ile birlikte düz bisiklet yarışlarında pedal çevirdi. Hem spor yapmanın hem de küçükte olsa bir hediye kazanabilmenin heyecanıyla yüklendiler pedallara.  Baba ve oğul yarışmada dereceye giremezken, Nisanur Keklik ise saat kazandı.

Baba Mehmet Nuri Keklik Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen düz bisiklet yarışlarının takipçisi olduklarını ve her yıl katılmaya çalıştıklarını ifade etti. Keklik, “Belediyemize böyle güzel bir organizasyon düzenlendiği için çok teşekkür ediyorum. İnsanları sporla buluşturup gençleri spor yapmaya özendiriyor. Bu yarışlara her yıl katılmaya çalışıyoruz. Bu yarışta bisiklet kazanmayı çok istiyorduk, ama olmadı. Kızım saat kazandı.  Amacımız bu güzel organizasyonda güzel vakit geçirmek. Gelecek yılda yapılmasını istiyoruz. Devam ettiği sürece bu yarışlara katılmaya çalışacağız. Yarışlar internet cafelerde kahvehanelerde vakit öldüren gençleri oralardan uzaklaştırıp spora özendiriyor ve centilmence yarışmalarını ve rekabet etmelerine fırsat veriyor. Karatay halkı bu yarışlara çok büyük ilgi gösteriyor. Bu yarışların ve bu tür spor organizasyonlarının artmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bisiklet kazanamadıkları için üzgün olduklarını, ancak her şeye rağmen bu yarışlara katılmanın bile kendilerine bir ödül olduğuna dikkat çeken baba Mehmet Nuri Keklik, bundan sonra yapılacak olan bu tür yarışlara iyi bir bisikletle katılmak için yeni bir bisiklet almanın hesaplarını yapacağını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri