Bir babanın en zor seçimi

Konya'da bir baba, böbrek hastası olan iki kızından küçük olanına, hastalığı ilerlediği için böbreğinin nakledilmesini sağladı.
Dört çocuk babası Ömer Kara (50) yaptığı açıklamada, rahatsızlanması üzerine hastaneye götürdükleri Seher'in (23) 9 yıl önce böbrek hastası olduğunu öğrendiklerini söyledi. Kızının böbreklerinin 2 yıl önce tamamen işlevini yerine getiremez hale geldiğini, bu nedenle haftada 3 gün 4'er saat diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kaldığını belirten Kara, ''Bu durum beni çok üzdü. Çünkü kızım çok yorgun düşüyordu. Sürekli halsizdi. 'Ne yapabilirim' diye düşünürken, kendi böbreğimi kızıma vermeyi düşündüm. Ancak Seher, bana da bir şey olabileceği düşüncesiyle bu teklife çok sıcak bakmadı'' dedi.

İlerleyen dönemlerde 25 yaşında olan büyük kızına da böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu anlatan baba Kara, şunları kaydetti:
''Bir baba için çok zor bir durumla karşı karşıya kaldım. Çünkü ikisini de yaşatmak istiyordum. Çocuklarımı birbirlerinden ayırt etmem imkansızdı. Bir baba için en zor seçimi yapmak zorunda kaldım. Seher'in hastalığı çok ilerlemişti. Bu nedenle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan operasyonla Seher'e nakil işlemi yaklaşık 5 ay önce başarılı şekilde nakledildi. Şimdi tek düşüncemiz büyük kızımın da biran önce sağlığına kavuşması. Keşke imkanım olsa da kalan böbreğimi de diğer kızıma verebilsem.''
Böbreğiyle kızını tekrar hayata bağlamanın mutluluğunu yaşayan Kara, çok huzurlu olduğunu, insanın tek böbreğiyle de yaşamını sürdürebildiğini bildirdi.
Böbrek hastası diğer kızının diyalize bağlanmaya başladığını dile getiren Kara, şeker hastası olduğu için eşinin böbreğini kızlarına veremediğini sözlerine ekledi.
ÖNCE KARDEŞLERİNİ DÜŞÜNDÜ
Ablasının da biran önce sağlığına kavuşması için sürekli dua ettiğini belirten Seher Kara, şunları söyledi:
''Babam, ablam ve benim için böbreğini vermeye hazır olduğunu söyledi. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle nakile sıcak bakmadım. Çünkü babamın başına bir şey gelirse kardeşlerime bakacak kimse yoktu. Ancak babam ısrarcı davrandı. Babamı en çok üzen ablamda da böbrek yetmezliği rahatsızlığı ortaya çıkmasıydı. Hastalığım ilerlediği için de böbreğini bana verdi. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum.''
Kara, babasının hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğini, babalar gününün kendisi için çok farklı bir anlam kazandığını bildirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri