Binlerce Kişi Burdur Gölü İçin Buluştu

Çevreciler kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Burdur Gölü için harekete geçti. Türkiye'nin farklı yerlerinde birçok doğa sever ve çevreci Burdur'da buluşarak gölün kurumasına dikkat çekti. Burdur Gölü'ne Hayat Derneği tarafından...

Çevreciler kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Burdur Gölü için harekete geçti. Türkiye'nin farklı yerlerinde birçok doğa sever ve çevreci Burdur'da buluşarak gölün kurumasına dikkat çekti. Burdur Gölü'ne Hayat Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Proje kapsamında binlerce kişi Burdur’un Karakent köyündeki Lisina adı verilen alanda bir araya geldi. Proje için açılış töreni düzenlendi. Projeyi hazırlayan gönüllülerin konuşmalarının ardından Lisinia adı verilen merkezde tedavi edilen şahinler doğaya bırakıldı.Yabancı besteci Rokus De Groot’un Burdur Gölü için yaptığı beste Türk sanatçılar tarafından seslendirildi. Hollanda’da yaşan Burdur Gölü'ne destek için gölde klip çeken Karsu Dönmez isimli sanatçı, katılımcılar için mini bir konser verdi. Ressam Esengül Boyacıoğlu ve grubu Burdur Gölü suyunda ebru sanatı yaptı. Tamer Yılmaz tarafından çekilen doğa ve kuş fotoğrafları sergisi açıldı.

Lisinia Proje Koordinatörü Öztürk Sarıca proje hakkında bilgiler sundu. Veteriner hekim olan Sarıca yıllardır gölü kurtarmak için mücadele verdiğini söyledi. Yönetmen Şafak Türkel’in destekleri sayesinde kısa sürede birçok kişiye seslerini duyurmayı başardıklarını ifade eden Sarıca, herkesi doğal su kaynaklarını korumaya davet etti.

Projenin kısa sürede geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan Şafak Türkel, herkesi projeye destek olmaya davet etti. Musluklardan akan suyun daha az kullanılmasını, insanların gereksiz yere su tüketmemesi gerektiği belirten Türkel, bu şekilde su orucuna destek verilebileceğini açıkladı. Türkel ayrıca Burdur Gölü için çektiği 'Göle Yas' belgeselinin sunumunu gerçekleştirdi.

Programın devamında ise 'su orucu' eylemi gerçekleştirilecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri