Binlerce haneye tonlarca kömür

Merkez ilçe kaymakamlıklarına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma müdürlükleri, dar gelirli ailelere kömür yardımını sürdürüyor. Başvuru ve tespitler neticesinde belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere kömür bırakılıyor. Binlerce haneye tonlarca kömür verild

Konya'da dar gelirli ailelere kömür dağıtımı devam ediyor. Şehir merkezinde bulunan dar gelirli ailelerin kış aylarında yaşadığı yakacak sorunu her yıl olduğu gibi bu yıl da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gideriliyor. Kaymakamlıklara bağlı vakıflar, muhtarlar aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerin kışlık yakacak ihtiyacını karşılamak üzere ücretsiz kömür yardımında bulunuyor. Havaların soğuması ile birlikte kömür almakta zorlanan yoksul ailelere, hane başına 1 ton 500 kilogram kömür veriliyor. Şehir merkezinde binlerce haneye yüzlerce ton kömür ulaştırıldı.

Genç yaşta dul kalmış çocukları olan bayanlara, yalnız yaşayan yaşlılara, aile reisi olmakla birlikte ağır sakatlığı ve hastalığı sebebiyle düzenli geliri olamayan veya çalışamayan vatandaşlara kömür yardımında bulunuluyor. Kendi imkanları ile kömür alamayacak derecede yoksul kimselerin de kömür ihtiyaçları karşılanıyor.

HER AİLEYE 1 BUÇUK TON KÖMÜR VERİLİYOR

Sadece Selçuklu'nun Mehmet Akif Mahallesi'nde 400 aileye yaklaşık 700 ton kömür dağıtıldı. Kömür dağıtımı esnasında bilgi veren Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Kemal Çelim, "Tespit ettiğimiz hanelere kömür bırakıyoruz. Mahallemizde 400 eve yaklaşık 700 ton kömür bıraktık. Havalar soğuduğu için dağıtımı hızlandırdık. Yakacaklarını alan aileler memnuniyetlerini ifade ediyor. Muhtarlık olarak yardıma muhtaç vatandaşlara yardım el uzatmak içni gayret sarf ediyoruz. Kömür dağıtımı bir süre daha devam eder. Her aileye 1 buçuk ton kömür veriyoruz" açıklamasında bulundu. Doğalgaz kullanan bazı vatandaşlar da dağıtılan kömürlerin kalitesinin düşük olduğunu, kalitesiz kömürlerin hava kirlilik oranını artırdığını belirtti.

KERİM ATICI

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri