Binlerce gencin yaşantısı değişti

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Konya’mızda binlerce gencimiz peygamberimizin o örnek hayatını kendilerine örnek kabul edip hayatlarına ve birçok değişimleri, dönüşümleri yaşadılar. Bunlara vesile olmanın vermiş olduğu mutluluk paha biçilemez”

Siyer-i Nebi sınavının Konya’da binlerce gencin katılımıyla gerçekleştiğini söyleyen AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Konya’mızda binlerce gencimiz peygamberimizin o örnek hayatını kendilerine örnek kabul edip hayatlarına ve birçok değişimleri, dönüşümleri yaşadılar. Bunlara vesile olmanın vermiş olduğu mutluluk paha biçilemez” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl düzenlenen “Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” yüz binlerce gencin katılımıyla Türkiye genelinde gerçekleştirildi. AGD tarafından her yıl yurt genelinde organize edilen Siyer-i Nebi Yarışması, Konya’da da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Konya’da 92 noktada binlerce öğrenci bu heyecanı yaşadı.

PEYGAMBERİMİZİN HAYATI BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETECEK

Yarışma hakkında bilgi veren AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Siyer-i Nebi, Peygamberimiz efendimizin ( sav ) in hayatına ve O’nun hayatını anlatan eserlere verilen isimdir. Siyer, bize O’nun hayatının tüm inceliklerini bize sunar. Bu kitapları okumak, bizim fikriyatımızı belirler. Samimiyetle Siyer-i devamlı okumak suretiyle de fikirlerimiz, kalplerimizden sökülüp atılamayacak inanca dönüşür. Yüce Kitabımızın bize en güzel örnek olarak takdim ettiği Peygamberimizin sav hayatını öğrenmenin bizlere daha birçok faydaları olacaktır. Bu vesileyle Konya'mızda 92 noktada binlerce öğrencimize Türkiye'mizde yüzbinlerce öğrencimize bugün Siyer-i Nebi yarışması ile bir araya geldik hamdolsun‘’ dedi.

10 YILDIR DÜZENLENİYOR

Kara, 10 yıldeır Peygamber Efendimizin ( S.A.V. ) hayatını gençlerin öğrenmesi ve örnek alması için düzenledikleri Siyer-i Nebi sınavının Konya’da binlerce gencin katılımıyla gerçekleştiğini ifade etti.

“AMACIMIZ SADECE YARIŞMA YAPMAK DEĞİL”

Yarışmanın temel amacı hakkında bilgi veren AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, şunları kaydetti: “Bu çalışmaları yapmamızdaki maksadımız; normal bir yarışma yapalım birinci, ikinci, üçüncü belirleyelim diye yapmıyoruz. Özellikle gençlerimizin hem ortaokul düzeyinde hem lise düzeyinde önderimiz, rehberimiz ve liderimiz Efendimizi ( S.A.V. ) tanısınlar, O’nu bilsinler ve hayatlarına tatbik etsinler diye bu çalışmaları ortaya koyuyoruz. Ve bunu yaparken de Elhamdülillah bu çalışmanın karşılığı açısından söylüyorum, Türkiye genelinde yüz binlerde Konya’mızda binlerce gencimiz Allah Resul’ünün ( S.A.V. ) o örnek hayatını kendilerine örnek kabul edip hayatlarına ve birçok değişimleri, dönüşümleri yaşadılar. Bunlara vesile olmanın vermiş olduğu mutluluk paha biçilemez. Bizler ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturuyla bu çalışmaları yapmaya gayret gösteriyoruz. Göstermeye de Rabbimizin yardımıyla devam ettireceğiz inşallah.”

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Hazreti Muhammed (sav)’in gençlere verdiği önemden bahseden Kara, yarışmanın ödüllerinden de bahsetti. Kara, “Hz. Peygamber (sav) gençlerin ilim alanında yetişmesine önem vermiş, vahiy kâtiplerini de genellikle gençlerden seçmiştir. İslam'a davet mektuplarını gençlere yazdırmış, bazı gençleri o gün ihtiyaç duyulan yabancı dilleri öğrenmeye teşvik etmiş ve "Gençliğinde ilim öğrenen, taştaki damga gibi, yaşlılığında öğrenen ise su üzerine yazı yazan gibidir“ buyurmuştur. Yarışmamızda Türkiye Geneli ödüllerimiz birinciye 8 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 6 bin TL dördüncüye 5 bin TL ve beşinciye 4 bin TL olup, Konya geneli ödüllerimiz birinciye 4 bin TL, İkinciye 3 bin 500 TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin 500 TL ve beşinciye 2 bin TL’dir. Gençlerimiz sınav sonuçlarına 27 Mayıs günü online olarak bakabilecekler” ifadelerini kullandı.

YAZ ETKİNLERİ PROGRAMIMIZA BEKLİYORUZ

Okulların kapanmasıyla birlikte Yaz Etkinlerinin başlayacağını da belirten Başkan Kara, Siyer-i Nebi sınavına katılan tüm gençleri yaz döneminde eğlenerek öğrenmeye davet etti. Kara son olarak ‘‘ Bugün bu sınavın yapılmasında emeği geçen tüm teşkilatlarımız, katılan tüm öğrencilerimiz, velilerimiz, idareci ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu sınava katılan ve katılamayan tüm ortaokullu öğrencilerimizi de yaz-etkinlikleri programlarımıza bekliyoruz’’ dedi.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri