Binlerce daire inşa eden meşhur Türk müteahhit iflas etti!

Küresel ekonomik krizin vurduğu inşaat sektöründeki iflaslara bir yenisi daha eklendi. Binlerce daire inşa eden meşhur Türk müteahhidin iflası gündeme bomba gibi düştü.

Ekonomik krizin dünya piyasasında en çok etkilediği sektör inşaat sektörü olarak dikkat çekiyor. Geçmişten günümüze sağladığı kazanç ile cazip gözüken inşaat sektöründe işler iyi gitmiyor. Öyle ki dünyanın en büyük gayrimenkul devleri bile zor durumda.

Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizde en çok zorlananlar ise inşaat işleriyle uğraşan firmalar oldu. Bankaların finansman desteğini kesmesiyle bu firmaların ekonomik sıkıntısı zirveyi gördü.

Yeni projelere başlamanın imkansız hale geldiği inşaat sektöründe bazı firmalar çözümü kooperatif sisteminde buldu.

Çok bilindik inşaat firmaları bile kooperatif sistemiyle yeni inşaat projelerini duyurdu. Finansman sorununu bu yöntemle çözmeye çalışan firmaların çoğu ise şimdilik işlerini sürdürüyor.

Türkiye genelinde daha büyük ölçekte inşaat işleriyle uğraşan müteahhitler ise zor durumda. Son olarak binlerce daire inşa eden meşhur Türk müteahhit iflas etti.

Söz konusu firmanın İstanbul'da çok sayıda şantiyesi var ve İstanbullular bu firmayı yakinen tanıyor. En büyük projelerinden birinde 1300'den fazla daire yer alıyor. Ekonomik krize yenik düşen bu inşaat firmasının iflas etmesi vatandaşı çok şaşırttı.

Eval İnşaat için iflas kararı verildi. Mahkemenin verdiği iflas kararı ile birlikte şirketin tasfiyesi için dosya Bakırköy 1. İcra İflas Müdürlüğü’ne gönderildi. Birinci alacaklılar toplantısının ise 10 Ekim'de yapılacağı öğrenildi. Ekonomi uzmanları krizin derinleşmesi durumunda inşaat sektöründeki sorunların çığ gibi büyüyebileceğini söylüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (22)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri