Binlerce Alman Camilere Akın Etti

Almanya’da bugün düzenlenen Camilerde Açık Kapı Günü'ne (TOM) binlerce Alman vatandaşı ilgi gösterdi. 3 Ekim Almanya Birleşme Günü’ne de denk gelen etkinlikte camiler doldu taştı. Almanya’da camilerin 1997 yılından beri 3 Ekim Almanya...

Almanya’da bugün düzenlenen Camilerde Açık Kapı Günü'ne (TOM) binlerce Alman vatandaşı ilgi gösterdi. 3 Ekim Almanya Birleşme Günü’ne de denk gelen etkinlikte camiler doldu taştı. Almanya’da camilerin 1997 yılından beri 3 Ekim Almanya Birleşme Günü’nde gerçekleştirdikleri Camilerde Açık Kapı Günü (TOM), IŞİD zulmünün de etkisiyle oluşan yeni önyargılar nedeniyle bu yıl daha da ilgi gördü.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) bünyesindeki DİTİB, Islamrat-IGMG, VIKZ ve ZMD’ye bağlı 2 binin üzerinde cami bu yıl arefe ve Cuma gününe denk gelen 3 Ekim’deki Açık Kapı Günü’nde yine 10 binlerce Alman konuğu ağırladı. Bu yıl, “Sosyal Sorumluluk – Müslümanlar Toplum İçin İnsiyatif Alıyor” ana konusunun işlendiği TOM’da İslam ile ilgili ön yargılar giderilmeye çalışıldı.

Berlin’deki Şehitlik Cami''ni ilk kez ziyaret ettiğini söyleyen Ulrike Rautenstrauch, ”Caminin avlusunda çok güzel bir atmosfer var. Her yerde meraklı insanlar cami hakkında bilgi almaya çalışıyor. Görevliler bilgi alma konusunda çok yardımcı oluyorlar. Caminin içerisi de çok güzel. Cami ve İslamiyet hakkında anlatılanlar çok hoşuma gitti. Bu ziyaret benim için çok hoş bir tecrübe oldu” dedi.

Berlin Şehitlik Camii Başkanı Ender Çetin ise yaptığı açıklamada camilerin aslında kapılarının hiçbir gün kapanmadığına değindi. “Bizler sadece cami Açık Kapı Günü'nde ziyaretçilerimizle daha çok ilgilenme fırsatı elde ediyoruz. Yoksa her gün camin kapısı herkese açıktır” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri