Binler iftar ve Kur’an ziyafetinde buluştu

İl Müftülüğü, İlahiyat Fakültesi ve Türk Anadolu Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen iftar programına binlerce kişi katıldı. Programda yerli ve yabancı hafızlarda Kur’an ziyafeti sundu..
Konya İl Müftülüğü, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliğinde 2010 Kur’an yılı münasebetiyle 10 bin kişilik iftar yemeği verildi. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine yurtdışından hafızlar da katıldı. İftar programına katılımın yoğun olması nedeniyle masalarda yer bulamayan yüzlerce insanda çimlerin üzerine oturarak orucu açtı. Yemek dağıtımında ise yoğunluk nedeniyle zaman zaman sıkışmalar olurken, koşuşturmaktan yorgun düşen bayan garsonda bayılma tehlikesi geçirdi. İftarın ardından binlerce kişi toplu şekilde akşam ve teravih namazını kıldı. Teravih namazından sonra Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda ise yurtiçinden ve yurtdışından gelen hafızlar okudukları Kur’an Kerim ve ilahiler ile izlercilere manevi bir atmosfer yaşattı. Programa hafız olarak Sudan’dan Abdulmumin Ahmad Muhammed Ömer, İran’dan Behzad Ahmedi, Muhammed Khezab, Muhammed Kerimi, Hesam Gozeri, Feramerz Ghasemi, Suriye’den Muhammed Kemal Alhawarı, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar, Sümbül Efendi Camii İmam-Hatibi İbrahim Yıldırım, Hacıveyiszade Camii İmam Hatibi Mehmet Çaba, SÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Dr. Ali Çiftçi, Süleymaniye Camii İmam Hatibi Mehmet Sevinç katıldı. AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, SÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Önkal AKP Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da programa hazır bulundu.
ELİNE KUR’AN ALMAMIŞ GENÇLER VAR
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, millet olarak 14 asırdır İslam’a hizmet edildiği halde Kur’an’ı eline almamış gençlerin olduğunu aktararak insanları Kur’an’la buluşturmak için 2010’u Kur’an yılı ilan ettiklerini açıkladı. Kur’an’ı öğrenmeden bu hayatın bırakılmamasını söyleyen Görmez, “Kur’an’ı hayatımızda devamlı olarak yaşatmalıyız. Hedefimizi buna göre planlamalıyız. Kur’an ahlakıyla ahlaklanmalıyız. Peygamberimiz (S.A.V.), ‘içinde Kur’an okunmayan ev mezarlık gibidir’ diyor. Aliya İzzetbegoviç, ‘Kur’an hayat kitabıdır’ diyor.onun için Kur’an okumalı, dinlemeli ve yaşamalıyız. Bu tür programlarda buna vesile olmaktadır” dedi. 
TOPLU İFTARLAR DİĞER RAMAZANLARDA DA DEVAM EDECEK
Diyanet İşleri Başkanlığının 2010’u Kur’an yılı ilan ettiğini ve bu yıla özel bir takım programların yapılmasını isteğini hatırlatan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, bu kapsamda toplu iftar programı düzenlediklerini belirtti. Özbuğday, “İftar programında insanlara güzel bir Kur’an dinletisi sunmak istedik ve bu kapsamda İran’dan 6, Sudan’dan 1 ve Suriye’de 1 olmak üzere 8 yabancı hafız katıldı. Bunun yanında İstanbul ve Konya’dan da hafızlarımız katıldı. Önümüzdeki ramazanlarda da bu tür etkinlikler düzenlemek istiyoruz” diye konuştu. Her yılın Kur’an yılı olduğunu anlatan Türk Anadolu Vakfı Başkanı Ahmet Baltacı da şöyle konuştu: “Fakat 2010’un Kur’an yılı ilan edilmesi hayırlı bir davranıştır. Çünkü Kur’an’ı daha iyi anlamamız açısından böyle yıllarda düzenlenmelidir. Yıl dolayısıyla paneller, toplantılar düzenlenerek insanlara Kur’an anlatılmakta ve Kur’an’ı hayatımıza rehber kılmamızda vesile olunmaktadır.”
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri