Bingöllü Şehit Toprağa Verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit edilen 3 askerden biri olan Yunus Yılmaz, memleketi Bingöl'de düzenlenen cenaze töreni sonrasında toprağa verildi. Kürtçe ağıtların yakıldığı törende yakınları fenalık geçirdi.Bingöl'de düzenlenen...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit edilen 3 askerden biri olan Yunus Yılmaz, memleketi Bingöl'de düzenlenen cenaze töreni sonrasında toprağa verildi. Kürtçe ağıtların yakıldığı törende yakınları fenalık geçirdi.

Bingöl'de düzenlenen cenaze törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 49. Piyade Tugay Komutanı Murat Aygün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bakan Yılmaz aileye başsağlığı dileyerek, kurşunların ülkenin birliğine sıkıldığını ifade etti. Bakan Yılmaz, ''Değerli kardeşlerim bizim inancımıza göre, dinimize göre bir insanı haksız yere katletmek, öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bu menfur saldırıyı yapanlar inşallah dünyada da ahirette de en büyük şekilde cezalarını görürler. Dün Hakkari Yüksekova'da insanlığı üç defa katlettiler. Bunlar bu kişilere, şahıslara sıkılan kurşunlardı elbet ama aynı zamanda bu milli birliğimize, kardeşliğimize, huzurumuza, barışımıza, bu ülkenin geleceğine sıkılmış kurşunlardır.'' dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri