Bingöl’de İhracat Ve İthalat Azaldı

Bingöl’de şubat ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 90, ithalat ise yüzde 32 oranında azaldı. Ocak-şubat döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 90, ithalat ise yüzde...

Bingöl’de şubat ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 90, ithalat ise yüzde 32 oranında azaldı. Ocak-şubat döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 90, ithalat ise yüzde 63 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Bingöl’de şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 90 oranında azalarak 113 bin dolara geriledi. Ocak-şubat döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90 oranında azalarak 199 bin dolara geriledi.

Bingöl’de ihracat ocak ayında 87 bin, şubat ayında ise 113 bin dolar olarak gerçekleşti. Bingöl’de şubat ayında geçtiğimiz yıl 87 bin dolar ithalat gerçekleşirken, bu yıl 60 bin dolara geriledi. Geçtiğimiz yıl 75 bin dolar ithalat yapılan Bingöl’de bu yılın ocak ayında ithalat gerçekleşmedi. Ocak-şubat döneminde ithalat yüzde 63 oranında azalarak 60 bin dolara geriledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri