Binali Yıldırım: Sayın Başsavcı Chp’den Milletvekili Olmaya Heveslenmiş

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir’de düzenlenen yolsuzluk operasyonundan önce Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’a telefon ederek, "Soruşturmayı durdur.

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir’de düzenlenen yolsuzluk operasyonundan önce Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’a telefon ederek, "Soruşturmayı durdur." dediği iddiasını değerlendirdi. Yıldırım, olaydan Başsavcı Baş’ı sorumlu tutarak, “Öyle anlaşılıyor ki sayın başsavcı, CHP’den milletvekili olmaya heveslenmiş.” dedi. Müsteşar Kenan İpek’in Baş’ı tehdit ettiği iddiasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Konuşmanın içeriğini değerlendiremem, çünkü konuşmayı bilmiyorum. Bir tarafın ifadesiyle hüküm vermek doğru değil. İki kişi konuşmuş, birisi bir iddiada bulunuyor, öbürünün ne dediğini bilmiyoruz. Yargı mensuplarının, hele hele savcıların görevi iddiaları, suçlamaları değerlendirmektir, başkasını suçlamak değil. Eğer bir sorun varsa onun gideceği yer de yargıdır, siyasi parti merkezi olmamalıdır diye düşünüyorum. Bu da yargıyla ilgili sorunun hangi boyuta eriştiğini gösteren güzel bir örnek.”

Milletvekili Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında kendisini takip eden muhabirlerle kahvaltıda biraraya geldi. Bornova ilçesindeki kahvaltıdan sonra gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bir soru üzerine Müsteşar İpek’in, Başsavcı Hüseyin Baş’ı tehdit ettiği iddiasını değerlendirdi. İki kişi arasındaki konuşmanın bir şekilde kamuoyuna duyurulmasının etik olmadığını vurgulayarak, “Konuşmanın içeriği ayrı bir şey ama hele bir yargı mensubunun, bu konularda daha dikkatli olması icap eder." dedi. “Müsteşarın müdahalesini doğru buluyor musunuz” sorusunu ise şöyle cevapladı: “Müsteşar, her zaman camiasında bulunan mensuplarıyla görüşür. Müdahale etmiş midir etmemiş midir, o bizim malumumuz olan bir konu değil. Adalet Bakanı Müsteşarı’nın yargı camiasıyla görüşmesinden daha doğal bir şey olamaz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri