Binali Yıldırım 'Erdoğan' Rozetiyle Oy Kullandı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu, İzmir’in Bornova ilçesindeki Ali Suavi İlkokulu'nda bulunan 1334 numaralı sandıkta kullandı. Oy verme işleminin ardından gazetecilerin...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu, İzmir’in Bornova ilçesindeki Ali Suavi İlkokulu'nda bulunan 1334 numaralı sandıkta kullandı. Oy verme işleminin ardından gazetecilerin sorularına cevaplayan Yıldırım’a, yakasında Erdoğan rozeti bulunduğu belirtilerek, “Seçim yasaklarına girmez mi?" diye soruldu. Yıldırım, "Bunda yadırganacak ne var? 50 gündür kampanya yapıyoruz. Başka bir rozet mi takacaktık? Seçim yasağına girmez, bizim tercihimiz biliniyor. Kimseyi etkilediğimiz de yok. Girdik, oyumuzu kullandık, çıktık." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yeni bir dönemi başlatacak cumhurbaşkanı seçiminin yapıldığını ifade eden Milletvekili Yıldırım, “Cumhurbaşkanı seçimi, artık doğrudan demokrasi. Halk herhangi bir aracı kullanmadan, beş yıllığına ülkenin, devletin, milletin başı olacak cumhurbaşkanını seçecek. İlk seçimi gerçekleştiriyoruz. Milletimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

'YEREL SEÇİMLERE GÖRE YOĞUNLUK AZ'

Seçimlere katılımın nasıl olduğunu sorusu da Yıldırım’a yöneltildi. Yerel seçimlerdekine göre yoğunluğu daha az gördüğünü ifade eden Yıldırım, “Yaz mevsimi dolayısıyla daha vaktimiz var, günler de uzun. Bizim arzumuz, bu demokrasi şölenine bütün halkımızın olabildiğince fazla ilgi göstermesi ve katılmasıdır. Bu seçimin önemi, yeni Türkiye’nin yol haritasında benim de imzan olsun diyen tüm vatandaşlarımızın doğrudan demokrasiye katılımının en önemli başlangıcıdır. Son siyasi tarihimizde hep cumhurbaşkanlığı seçimleri sancılı geçmiştir. Vesayetlerle, dayatmalarla, bazen doğrudan bazen de dolaylı darbelerle cumhurbaşkanlığı seçimleri, ülkemizde demokrasimizin yer yer kusuru, ayıbı olarak hep yaşanmıştır. Bugün yapılan seçimlerle artık bir dönem tarihe karışıyor. Halkın doğrudan yönetime katıldığı, cumhurbaşkanı seçimini kendisinin yaptığı bir dönemi başlatıyoruz. 12. cumhurbaşkanımız bu şekilde seçilmiş olacak. Ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun." dedi.

BAŞBAKANLIK SORUSUNU CEVAPSIZ BIRAKTI

Binali Yıldırım’a, "Başbakanlık için adınız geçiyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu da yöneltildi. Yıldırım, “Arkadaşlar, teşekkür ediyoruz. Memleketimiz için bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyoruz. Sağolun." diyerek, oyunu kullandığı okuldan ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri