'Bina Kaçak, Ruhsat Kaçak Yani Kaçak Kaçak'

CHP Milletvekili Vahap Seçer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin, dayanağı hukuken durdurulmuş bir imar planı yokmuş gibi...

CHP Milletvekili Vahap Seçer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin, dayanağı hukuken durdurulmuş bir imar planı yokmuş gibi hareket ettiğini dile getiren Seçer, "Büyükşehir Belediye yetkilileri ruhsatın yasal olduğunu söylüyor ancak Mimarlar Odası diyor ki, ‘Danıştay’ın yürütmeyi durdurduğu bir alana nasıl ruhsat verilir?’ Büyükşehir Belediye’de bu durumu görmezden gelip iskan belgesi izni verdi ise bu yaptığı suçtur. Yani diyor ki Danıştay yürütmeyi durdurma kararı var, dolayısıyla böyle bir ortamda yapı kullanma izni vermişse bunda da bir yanlışlık var diyor. Yani verilen iskanın da kaçak olduğunu söylüyor. Bina kaçak, ruhsat kaçak yani kaçak kaçak. Dolayısıyla bu konuda da sizden bir açıklama bekliyorum." şeklinde konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Görüşmelere Bakan Erdoğlu’nun sunumu ile başlandı. Bakan Eroğlu’nun sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. CHP Milletvekili Vahap Seçer, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin dayanağı hukuken durdurulmuş bir imar planı yokmuş gibi hareket ettiğini dile getiren Seçer, "Büyükşehir Belediye yetkilileri ruhsatın yasal olduğunu söylüyor ancak Mimarlar Odası diyor ki, ‘Danıştay’ın yürütmeyi durdurduğu bir alana nasıl ruhsat verilir?’ Büyükşehir Belediye de bu durumu görmezden gelip iskan belgesi izni verdi ise bu yaptığı suçtur. Yani diyor ki Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı var, dolayısıyla böyle bir ortamda yapı kullanma izni vermişse bunda da bir yanlışlık var diyor. Yani verilen iskanın da kaçak olduğunu söylüyor. Bina kaçak ruhsat kaçak yani kaçak kaçak. Dolayısıyla bu konuda da sizden bir açıklama bekliyorum." diye konuştu.

Sayıştay raporunda bazı değerlendirmeler olduğunu belirten Seçer, "Bunlar önemli. Bakanlığın ihalelerinde usulsüzlük tespit etmişler. Diyor ki ihalelerde son teklifler alınmadan ihaleler sonuçlandırılmış bunların örnekleri verilmiş. Mevzuata aykırı olduğu halde yabancı menşeili motor gücü 1600 cc üzerinde araç kiralanmış, mevzuata aykırı yapılmış. Orman köylülerine yaptırılması gereken işlerin şirketlere verildiği belirlenmiş. Arazi izinlerinden kaynaklanan alacakların tablolarda yer almadığı ifade edilmiş, bunlar önemli saptama ve tespitler. Bu konularda cevap vermeniz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bütçe içerisinde bakıldığında şaşalı bir bütçe olmadığını anlatan Seçer, "Geçen yıla oranla artış yüzde 7 civarında. Bütçeden size ne kadar fazla para aktarılırsa o kadar fazla yatırım yaparsınız. Sizden daha fazla orman ve orman alanı istiyoruz. Yaklaşık 22 milyon kilometre karesi ülkemizin orman. Bunun Avrupa ortalamasını yakalar seviyeye gelmesi lazım. Biz size bonkör davranalım ama siz kendi kendinize cimri davranıyorsunuz. 2B konusunda orman vasfını yitirmiş araziler konusunda Parlamento'da çalışmalar oldu. Sizin ihtisas konunuz. 2B gelirlerinden elde edilecek payda aslan payını kentsel dönüşümde kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verildi. Sizin aldığınız pay ona göre çok düşük durumdaydı. Bugüne kadar ne kadar para toplandı ve size aktarılan para ne kadardır?" diye sordu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri