Bin aydan daha hayırlı bir gece

On bir ayın sultanı Ramazanın içinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi önceki akşam idrak edildi. İlahiyat Fakültesi, Kadir Gecesine özel program düzenledi

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Türk Anadolu Vakfı ortaklaşa düzenledikleri ramazan etkinlikleri kapsamında Kadir Gecesi’ne özel bir dizi program gerçekleştirdi. Kadir Gecesi’nde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleşen programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Türk Anadolu Vakfı Başkan Vekili Mustafa Yayla, yazılı ve görsel basının temsilcileri, akademisyenler ve davetli misafirler katıldı.

 

Etkinlikler kapsamında birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından hatimli teravih namazı kılındı. Kadir gecesi nedeniyle İlahiyat Fakültesi Camisi’nde mevlidi şerif okunmasının ardından katılımcılar Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirdi. Program sonunda ise tüm konuklara bal şerbeti ikram edilirken, çocuklar da kendilerine özel düzenlenen etkinliklere katıldı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, bu yıl ilk kez fakülte tarafından Ramazan ayı boyunca bir dizi etkinlikler düzenlendiğini, katılımın oldukça yoğun olmasının ise sevindirici olduğunu belirterek, “Ay boyunca her akşam teravih namazı sonrası öğretim üyelerimiz ve konuk katılımcılar çeşitli konularda söyleşiler gerçekleştirdi. Vatandaşlarımız merak ettikleri konularda da alanında uzman akademisyenlere soru sorma imkanı buldu. Ramazan ayını maneviyatına yakışır, huzurlu ve oldukça verimli geçirdik. Önümüzdeki ramazanlarda da benzer etkinliklere ev sahipliği yapmak istiyoruz” dedi.  Kadir Gecesi ile ilgili de değerlendirme yapan Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, on bir ayın sultanı Ramazan’ın son 10 günü içerisindeki tek günlerde aranması gereken ve Ramazan’ın 27. gecesi olduğu tahmin edilen Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olarak müjdelendiğini bildirdi. Prof. Dr. Arıtan, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ederek, gecenin İslam coğrafyasına hayırlar getirmesi duasında bulundu.

MERHABA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri