Bin 300 Genç Kayseri'yi Tanıyacak

Şehirler ve Kültürler Projesi ile farklı şehirlerden gelen gençler, Kayseri'ye tanıyor. Şu ana kadar 480 öğrenci, Kayseri'nin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Proje kapsamında bin 300 genç, Kayseri'yi yakından tanıyacak.Gaziantep, Şanlıurfa,...

Şehirler ve Kültürler Projesi ile farklı şehirlerden gelen gençler, Kayseri'ye tanıyor. Şu ana kadar 480 öğrenci, Kayseri'nin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Proje kapsamında bin 300 genç, Kayseri'yi yakından tanıyacak.

Gaziantep, Şanlıurfa, Eskişehir, Mardin, Adıyaman, Batman, Sakarya, Bursa, Erzurum, Hatay, İstanbul, Bitlis ve Kahramanmaraş illerinden gelen gençler, Kayseri'nin tarihi ve kültürel yerlerini gezerek şehri tanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ağırlanan gençler, şu ana kadar Gaziantep, Şanlıurfa, Eskişehir, Mardin, Adıyaman, Batman ve Sakarya illerinden geldi. Toplam 480 genç, şehirde misafir edildi ve gezi programları düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Proje 8 dönem şeklinde gerçekleşirken ilimize 13 farklı ilden yaklaşık bin 300 gencimizin gelmesi planlanıyor. Kayseri Gençlik Merkezi personeli ve gönüllü gençler tarafından karşılanan gençler iki gün boyunca Kayseri'nin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görerek tanıma fırsatı buluyor. Şehirler ve Kültürler Projesi ile gençler Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi, arkeoloji müzesi, Güpgüpoğlu Konağı, Hunat Hatun Külliyesi, Kent Müzesi, Beştepeler ve Kayseri evi ziyareti, Kayseri Hayvanat Bahçesi, Kadir Has Stadyumu, Gevher Nesibe Darüşiifahanesi, Develi Ulu Cami, İncesu Kara Mustafa Paşa Külliyesi'ni ziyaret ettikten sonra gondola binerek turu tamamlıyorlar. Ayrıca gezi boyunca akşam etkinlikleri kapsamında ilk gün 'milli ve manevi değerler' konulu sohbet, ikinci gün ise 'müzikli veda gecesi' düzenlenerek gençlerin hoşça vakit geçirmesi sağlanıyor."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri