Bill Gates Konya'dan tarım arazisi satın aldı mı? Bu detay çok konuşulacak

Konya, en çok tarım arazisinin yabancılara satıldığı il oldu. Peki Bill Gates Konya'dan tarım arazisi satın aldı mı? İşte detaylar...

Türkiye genelinde en çok yabancılara arazi satışı yapılan şehrin Konya olması gündeme gelmişti. Söz konusu listede Konya'nın ilk sırada yer alması herkesi şaşırttı. Konyalıların en çok merak ettiği mesele ise Konya'daki tarım arazilerini kimlerin satın aldığı.

Konya'da satılan tarım arazilerini Amerikalı iş insanı Microsoft'un sahibi Bill Gates mi satın aldı? İşte çok konuşulacak detay...

Araştırmacı yazar Murat Akan, Youtube kanalında Konya'da yabancılara satılan arazi verilerini paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalarda Akan'ın Konya detayına sıklıkla yer vermesi dikkatlerden kaçmadı. Öyle ki Konya en çok yabancılara arazi satışı yapılan şehir olarak ön plana çıkıyor.

Konya'da önemli tarım arazilerinin hangi yabancılara satıldığı merak ediliyordu. Bu isimlerden birisi Bill Gates mi?

Araştırmacı yazar Murat Akan'ın Konya ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

Yakın zamanda gıda ve su krizi yaşanacağına dair yıllardır bir söylemim var. Bunu ben 3 yıldan beri söylüyorum. Son dönemde bu ana akım medyada da konuşulmaya başlandı.

Gıda, tarım ve su, ülkelerin geleceği adına büyük önem arz ediyor. Özellikle 2030'lu yıllarda su belki de petrolden ve altından daha önemli hale gelecek.

Bir de şunu ifade etmiştik. Topraklarını sakın satmayın. Bugün yaşadıklarımız yaşayacaklarımızın fragmanı niteliğinde olacak.

FİLİSTİNLİLER BUNUN CEZASINI ÇOK ÇEKTİ

Yavaş yavaş dünyada doğal ürünleri ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Devlet şu an bu satışların önüne geçemiyor. Bu tarlaları yabancıya sakın satmayın. Filistinliler bunun cezasını çok çekti.

Belki Türkiye, bir Filistin olmayacak ama gün gelir, o tarlaları satın alanlar sizi ırgat olarak çalıştırabilir. Elinde tarlası olan, arazisi olan kişiler buraları ekip biçmeyi öğrensin.

Türkiye'den çok sayıda tarla ve tarım arazisi yabancılar tarafından satın alınmış.

YABANCILARA SATIŞ BÜYÜK HATA

Yani bu rakam az bir şey değil. 'Konuta sınırlama getirilirsin' demiştik ama tarım ve arazi konusu çok önemlidir. Başka ülkede tarım arazisi işletip buradaki arazileri yabancılara satmak doğru bir adım değil.

Bill Gates, başka ülkelerde arka plandan tarım arazileri topluyor. Yapay kıtlık meselesinden bahsetmiştik. İnsanları gıdaya muhtaç edecek bir sürece gidiyoruz.

Aralarında tarla, bağ ve bahçe olan yerleri 765 yabancı olan kişi satın almış. En fazla tarım arazisi alan kişiler arasında Ürdün, Filistin, İsrail ve Katarlılar var.

Buraları Müslümanları aldırıp bir plan yapıyor olabilirler. Bill Gates tarafından buralar alınıyor olabilir. Buna dikkat etmek lazım. Bill Gates birçok Ortadoğu ülkesinde bunu yapıyor.

KONYA'YI HEDEF SEÇMİŞLER

Öyle gözüyor ki Konya'yı hedef seçmişler. Yabancılar en çok arazi Konya'dan satılmış.

Lütfen elinizdeki arazinizi satmayın. Konya'dan sonra İstanbul, Bilecik, Manisa, Kırklareli, Denizli ve Sakarya'dan satın alınmış.

Hiç satılmasın demiyorum ama konuta sınırlama gerekli. Türk vatandaşlığı ucuza verilmemeli. Özellikle tarım arazilerinin yabancılara satışı yasaklanmalıdır. Devlet bunu engellemelidir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri