Bilişim buluşması

Bilişimin nabzı Konya'da attı. Teknoloji şirketleriyle müşterileri biraraya Btvizyon Anadolu Toplantıları'nın Konya ayağı gerçekleştirildi. Ahmet Öztürk, "Yatırımcıları şehre çekmeliyiz" dedi

Dedeman Otel'de yoğun katılımla yapılan toplantıya bilişim sektöründe faaliyet gösterenler ve bu alana ilgi duyanlar katıldı. BTvizyon Anadolu Toplantıları'nın Konya ayağının açılış konuşmasını Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun yaptı. Toplantılara destek veren kuruluşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Aksun, ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılara rağmen bilişim sektörünün büyümesini sürdürdüğünü, 2016 yılının bilişim açısından iyi geçtiğini söyledi. Sektör hakkında katılımcılara çeşitli konularda bilgi veren Aksun, Türkiye'de bilişim pazarının 2015 yılında yüzde 12 büyüdüğünü ve 78 milyar TL'ye ulaştığını, pazarın 2016'da yüzde 9,5 büyüyeceğini ve 85 milyar TL'yi geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti. Aksun'un ardından kürsüye toplantıya destek veren kuruluşlar arasında yer alan Konya Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öztürk çıktı.

ROBOT FABRİKASININ TEMELİ ATILDI

Dernek hakkında katılımcılara bilgi veren Öztürk, bilişimin önemine vurgu yaptı. Öztürk, Konya'nın geleceğini şekillendirecek Konya Veri Merkezi Projesi'ne dernek olarak destek verdiklerini, projeninbilişimcilerin büyük hayali olan Konya Bilişim Vadisi'nin oluşumu için önemli bir adım olduğunu söyledi. Projenin yer seçimi aşamasının tamamlandığını, projenin yasal düzenleme ve yatırımcı beklediğini ifade eden Öztürk, yakın zamanda konuyla ilgili tanıtım etkinliği yapmayı planladıklarını kaydetti. Öztürk, "Konyamız ve ülkemiz için önemli bir sinerji kaynağı olacağını düşündüğüm, derneğimizin üyesi olan Akınsoft firmasının İnsansı Robot Fabrikası'nın temeli yakın zamanda atıldı. Derneğimiz bu tür girişimleri sonuna kadar destekleyecektir. Seçmeli bilişim derslerinin okullara yeniden girmesi derneğimiz sayesinde oldu" diye konuştu. 

YATIRIMCILARI ŞEHRE ÇEKMELİYİZ

"Günümüz toplumunun adı bilgi toplumu, ekonominin adı da bilgi ekonomisidir" diyen Öztürk, "Ülkelerin ekonomisi, ürettiği bilgi ve teknolojinin değeri oranında gelişiyor, kalkınıyor. Bilgi teknolojilerini üreten ve bilgi ekonomisi ağırlıklı ülkelerin hızla geliştiğini ve istihdam sorunu yaşamadığını görüyoruz. Bu amaçla Konya Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası, KOP, MEVKA ve üniversitelerle birlikte Konya Bilişim ve Teknoloji Platformu'nu oluşturmalıyız. Teknoloji üretmenin yollarını aramalıyız. Yatırımcıları şehrimize çekmeliyiz" sözlerini kullandı.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Toplantıya konuşmacı olarak katılanlar, Bulutta Ticari Yazılım Teknolojileri Yedekleme ve İş Sürekliliği, Büyük Veri Çözümleri, Giyilebilir Teknoloji, İş Verimlilik Teknolojileri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, E-Ticaret konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda bir çekiliş de yapıldı. Şanslı isimlere 1 adet bir yıllık ticari yazılım ve 2 adet akıllı gözlük hediye edildi.

HASAN ÖZÜTEMİZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri