Bilir: Engellilerle yaşamı paylaşmalıyız

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun düzenlediği 1inci Uluslar arası Katılımlı Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Kongresi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde başladı
Bedensel, zihinsel, görme ve işitme engelli sporcuların sosyal alanda ve spor aktivitelerinde karşılaştığı sorunların 3 gün boyunca tartışılacağı kongrede, engelliler spor branşları federasyon başkanları ve alanında uzman pek çok akademisyen sunum yapacak.
Kongrenin açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nuri Yavru, Kongre Komite Başkanı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Bozdam, öğretim üyeleri, engelli sporcular ve öğrenciler katıldı.
ENGELLİLERE YARDIMCI OLMALIYIZ
Toplumun her kesiminin engelli bireylere duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, “Engelli dostlarımızın hayatta karşılaştığı zorlukların böyle güzel programlarla dile getirilmesinden üniversitemiz adına gurur duyuyoruz. Engellilerle yaşamı paylaşmak güzel bir sorumluluktur. Çevremizi onlarla yaşamı paylaşacak niteliklere sahip olacak şekilde düzenlememiz gerekiyor. Sosyal ve fiziksel alanda engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmalıyız. Engellilerin rahatça yaşayabilecekleri ortamları hep birlikte oluşturmalıyız.” dedi. Kongrede Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkan Vekili Feridun Özdeş, Bedensel Engelliler Spor Federasyon Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar, İşitme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Oktay Aktaş ve Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Abdullah Çetin, engelli sporcuların spor aktivitelerinde kazandığı başarıların önemine ilişkin bilgi verdi.
BAŞARILAR DİĞER ENGELLİLERE UMUT OLUYOR
Engelli sporcuların birçok alanda başarılara imza attığını dile getiren Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkan Vekili Feridun Özdeş, “Engelli sporcular hayata sıkı sıkı bağlıdır ve spor aktivitelerinde birçok güzel başarıya imza atmışlardır. Federasyonumuzda yer alan 12 branşta yarışmalara katılan 3 bin sporcumuz önemli kategorilerde ödüller getirdiler. Bu güzel sonuçlar diğer engelli arkadaşlarımıza umut veriyor ve onların toplumdan kendilerini soyutlamasına engel oluyor.” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri