Bilinçsiz Avlanmaya Karşı Vatandaşlar Uyarıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü, toy kuşlarının nesli tükenen hayvanlar kategorisinde olduğunu belirterek, bilinçsiz avlanmaya karşı vatandaşları uyardı.Doğa Koruma ve Milli Parklar 1...

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü, toy kuşlarının nesli tükenen hayvanlar kategorisinde olduğunu belirterek, bilinçsiz avlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü, nesli hızla tükenen toy kuşlarına dikkat çekerek, vatandaşları uyardı. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Toy kuşları, nesli hızla tükenen ve ürkek olan bir kuş türüdür. Toylar, bataklık kenarlarında ve ekin tarlalarında yaşarlar. Yeşil bitki, tohum ve böcekle beslenirler. Genellikle tahıl ekilen tarım alanlarında yuva yaparlar. Kuluçka süreleri 20-30 gün arasındadır ve en fazla 3-4 yumurta yaparlar. Türkiye’nin en büyük kuş türü olan toy kuşları aynı zamanda dünyaca en büyük uçabilen kuşlardan biridir. Toylar yazın ülkemize gelip, kışın Afrika’ ya göç etmektedirler. Bacak ve boyunları uzun, gagaları oldukça kısadır. Ayakları üçer parmaklı olup, arka parmakları bulunmaz. Bu tür kuşlara karşı en büyük tehlike, uygun yaşam alanlarının yok olmasıdır. İnsan baskısının artması bu tehlikeler arasında, özellikle avcıların düzensiz bir şekilde avlanmaları ilk sırada yer alır. Toy kuşlarının birbirlerine karşı kur yaptıkları zamanda rahatsız edilmeleri üreme başarısını düşürmektedir. Malatya’da da Akçadağ, Yazıhan, Arguvan, Yeşilyurt ilçelerinde görülen toy kuşlarına son zamanlarda nadir olarak rastlanmaktadır. Nesli tehlike altında olan bu türün korunması için hassasiyet gösterilmesi ve görüldüğünde Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekiyor” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri