Bilim Şenliği Başlıyor, Mucitler Para Ödülünü Kapacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen Bursa Bilim Şenliği kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması’na başvurular...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen Bursa Bilim Şenliği kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması’na başvurular başladı. Şenlikte düzenlenecek yarışlarda dereceye giren mucitler ise para ödüllerinin sahibi olacak.

Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması’nın lansmanı, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) ana binasında düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan’ın ev sahibi olduğu toplantıya, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürü Latif Deniz ve basın mensupları katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, BEBKA ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenledikleri ve bu yıl dördüncüsü yapılacak Bursa Bilim Şenliği hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. 8-9-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak organizasyonun ana temasının tasarım ve inovasyon olarak belirlendiğini kaydeden Başkanvekili Karlık, bu sene diğer yıllardan farklı olarak yine bilim şenliği kapsamında ilk kez proje yarışmasının düzenlendiğini belirtti. Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması adlı düzenlemenin Türkiye’ye bilimi sevdirmeyi, bu konuda farkındalık oluşturmayı, alışkanlık kazandırmayı ve analitik düşünce yapısına sahip insanlar ile projelerin ortaya çıkmasına katkı sağlamayı hedeflediğini vurgulayan Başkanvekili Karlık, 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışma sonucunda 3’er projeye toplam 65 bin TL’lik para ödülü verileceğini açıkladı. Milli eğitim okulları, üniversite kulüpleri ve bireysel mucitlere açık olarak düzenlenen organizasyonda başvuruların 27 Şubat tarihine kadar devam edeceğini belirten Başkanvekili Karlık, "Proje yarışması kapsamında şimdiye kadar 400’e yakın katılımcıya proje yazma eğitimi verdik. Hedefimiz, bilgi toplumu olma yolunda değerli projelerin üretilmesine ve hayata geçirilmesine katkı sağlayabilmek." dedi.

BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ise Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması’nın tasarım ve inovasyon konsepti kapsamında yapılacağını hatırlattı. Yarışmaya girecek projelerin değerlendirmeye alınabilmesi için ‘akıllı ve mobil uygulamalar’, ‘inovatif endüstiyel tasarımlar’, ‘ergonomi’, ‘yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve çevre’, ‘geleceğin ev aletleri’, ‘güvenlik ve emniyet tasarımı’ ile ‘mekanik fonksiyonellik’ konularından birinde olması gerektiğine değinen Bakan, şöyle devam etti: "Proje başvuruları 27 Şubat tarihine kadar devam edecek. 15 Mart tarihinde ilk ön eleme, 26-27 Mart tarihlerinde de son ön eleme yapılacak. Temel Eğitim Okulları Projeleri kategorisinde birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin lira, üniversite kulüpleri kategorisinde birinci 6 bin lira, ikinci 4 bin lira ve üçüncü 3 bin lira, orta öğretim okulları projeleri kategorisinde birinci 5 bin, ikinci 3 bin, üçüncü 2 bin lira ödül alacak. Bireysel Mucitler kategorisinde birinci 10 bin, ikinci 7 bin, üçüncü 5 bin TL, Mesleki Eğitim Okulları Projeleri’nde de birinci 5 bin, ikinci 3 bin ve üçüncü 2 bin TL’lik para ödülü verilecek” diye konuştu. BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, Milli Eğitim okullarından yapılacak başvuruların İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite kulüpleri ve bireysel mucitlerden yapılacak başvuruların da www.bursabtm.org üzerinden gerçekleştirilebileceğini hatırlattı.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de proje yarışmasının ana temasının tasarım ve inovasyon olarak belirlenmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Kurum olarak 2015 yılını tasarım ve inovasyon olarak belirlediklerini ve Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması’nın ana temasıyla örtüşmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Değirmenci, “Bugün her şey tasarım ve inovasyon üzerinde şekilleniyor. Bu konuda toplumun da gerçekçi, doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekiyor. O yüzden buradayız ve şenliğin bir parçası olmaktan dolayı gururluyuz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri