Bilim Merkezi'ni 15 ayda 274 bin kişi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde açılışını yaptığı, Türkiye'nin yüksek standartlı ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi'ni 15 ayda 274 bin kişi ziyaret etti
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi'nin sadece Konya'nın değil tüm Türkiye'nin değeri olduğunu belirtti.
 
Konya'nın, görsel zenginliği ve estetiğiyle dünyadaki en önemli bilim merkezlerinden birine sahip olduğunu vurgulayan Akyürek, "Hedefimiz; Bilim Merkezi'ni Konya'nın gücünü artıran bir yapıya dönüştürmek ve şehrin markalarından biri yapmak. Konya'nın, Hazreti Mevlana'nın yanında Bilim Merkezi'yle, üniversiteleriyle anılması şehrin değerini artıracak" diye konuştu.
 
Bilim Merkezi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını hatırlatan Akyürek, "Bilim Merkezi'ni bu güne kadar 273 bin 878 kişi ziyaret etti. Planetaryumu, gözlem kulesi, bilimsel sergileri ve kütüphanesi ile Bilim Merkezi'ni görmeye davet ediyoruz" dedi.
 
- "Gezici Bilim Tırı" etkinlikleri
 
Ulusal ve uluslararası bilim festivali ve Bilim Tüneli gibi etkinliklerle uygulamalı öğrenme imkanı sunan Konya Bilim Merkezi'ni yerli ve yabancı turistler ziyaret etti. Bilim Merkezi'nde öğrencilere "Bilimle Eğlenerek Öğren" sloganıyla çeşitli aktiviteler yaptırıldı. Merkez, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilçelerdeki okullara da "Gezici Bilim Tırı" ile etkinlikler düzenleyerek, öğrencilerin bu imkandan yararlanmasını sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri